НОВИНИ

За няколко минути полицаи от Смолян задържаха двама души за отвличане на жена

мъж жена отвлякоха годишна жителка смолян
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Величка Петкова
19:34, 25.06.2024
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжната прокуратура в Смолян привлече като обвиняеми мъж и жена за отвличането на 45-годишна жителка на Смолян. На брифинг днес директорът на ОДМВР – Смолян старши комисар Цветан Цанков съобщи, че сигнал за отвличането е подаден в 7:00 часа тази сутрин на тел. 112.

Очевидец е съобщил, че в лек автомобил с чужда регистрация, насилствено е натикана жена, която е крещяла и е викала за помощ. Нанасяни са й удари, но е вкарана в колата, която е тръгнала в посока с. Бостина.

"Незабавно са проведени оперативно-издирвателни мероприятия, колегите са заградили всички пътни артерии, които влизат и излизат от Смолян и по този начин след около 15-20 минути нарядът е установил автомобила. В него, след като е задържан водачът, който е на 46 години, са открити отвлеченото лице на 45 години и помагач на извършителя, която е съпругата му, на 38 години", каза ст. комисар Цанков.

Пред разследващите отвлечената жена твърди, че е била малтретирана.

"Жертвата е вън от опасност, извършителите са задържани. Вече е извършено освидетелстване на пострадалата, за щастие тя е в добро състояние, както физическо, така и психическо. Разпитана е пред съдия от Окръжен съд - Смолян, извършени са множество действия по разследването, по установяване на веществени доказателства, по оглед на въпросния автомобил", каза наблюдаващият прокурор Атанас Илиев.

Като бързо производство разследването трябва да приключи до една седмица и да бъде внесено в Окръжен съд - Смолян, но може да бъде удължено заради предстоящото назначаване на експертизи. Илиев заяви, че от събраните дотук доказателства по делото се касае наистина за отвличане, "по един много арогантен и груб начин жената е била издърпана за косата с насилие и натикана в колата. Като при вкарването й в колата е помогнала друга жена, която е била на задната седалка и я е издърпала отвътре".

Обвинението е за извършено отвличане от две лица, наказанието за което е от 7 до 15 години лишаване от свобода. Предстои да се назначават експертизи, ще се разпитват и още свидетели. Двамата похитители обаче вече са привлечени като обвиняеми.

По първоначални данни е имало лични отношения в миналото между отвлечената жена и мъжът. Официално похитителите са съпруг и съпруга. Имат три деца, две от които са малолетни. Мъжът е работил близо до Смолян. Жена му не е осъждана.

Прокурор Илиев е постановил задържането за 72 часа на извършителя. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за задържане под стража. На жена му е постановена мярка подписка, заради чистото й съдебно минало и двете й малолетни деца.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лейкърс подготвя нов тригодишен договор на Леброн Джеймс
Лейкърс подготвя нов тригодишен договор на Леброн Джеймс
Радев призова при изграждането на новите мощности в АЕЦ „Козлодуй“ да бъдат включени повече доказани български компании
Радев призова при изграждането на новите мощности в АЕЦ „Козлодуй“ да бъдат включени повече доказани български компании