НОВИНИ

Започнаха финалните изслушвания по делото за гражданска измама срещу Тръмп

Той нарече делото срещу него "намеса в изборите на най-високо ниво"

започнаха финалните изслушвания делото гражданска измама тръмп
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
20:05, 11.01.2024
Чете се за: 03:02 мин.
По света
Слушай новината

Започнаха заключителните изслушвания по делото за гражданска измама срещу Доналд Тръмп и неговата компания, което може да струва на бившия президент до 370 млн. долара и да му забрани да работи в сектора на недвижимите имоти в Ню Йорк, в който се прочу.

Обръщайки се към репортерите на път за съдебната зала, Тръмп отрече да е извършил каквото и да е нарушение и нарече случая "намеса в изборите на най-високо ниво". Той заяви, че се е надявал да говори по време на приключването на делото, за да помогне на своите адвокати да разкрият всички дефекти на този случай.

В съдебната зала беше и главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс, чието ведомство заведе делото, в което се твърди, че бившият президент и неговата компания са участвали в измама, като са завишавали стойността на активите и имотите си във финансови документи, обхващащи повече от десетилетие.

Адвокатът на Тръмп Крис Кийс говори пръв и заяви, че по време на 44-те дни на свидетелските показания по делото "нито един свидетел не е казал, че има измама или е установил съществена грешка" във финансовите отчети на Тръмп - твърдение, което службата на главния прокурор със сигурност ще оспори в заключителната си реч.

По-късно Кийс заяви, че има един свидетел, който е дал показания, че Тръмп е знаел, че извършва измама - неговият бивш личен адвокат Майкъл Коен. Но Кийс го определи като "сериен лъжец“.

"Той си измисля история въз основа на нещо, което му е удобно", каза Кийс за Коен.

"Той ненавижда президента Тръмп и печели пари, като го клевети. Каква по-добра причина да дойде тук, да сътвори лъжи и да привлече медийно внимание за своите блогове", категоричен беше адвокатът на Тръмп.

Настоящият адвокат на републиканския кандидат-президент също така заяви, че нетното състояние на Тръмп е по-високо от посоченото във финансовите документи, които се оспорват от прокуратурата, и че той е разчитал на своите счетоводители за информацията в документите. Кийс също така сведе до минимум цялостното значение на финансовите отчети, като заяви, че те не са оказали влияние върху благоприятните лихвени проценти, които бившият президент е успял да получи от банките, от които е вземал заеми. Той каза, че банките са познавали Тръмп и са "разпънали червен килим" за него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всеки пациент да има избор при кого да отиде, ако лекарят му отсъства
Всеки пациент да има избор при кого да отиде, ако лекарят му отсъства
Нефтохимик 2010 започна състезателната година с победа
Нефтохимик 2010 започна състезателната година с победа