НОВИНИ

Здравето на папата е стабилно, съобщиха от Ватикана

здравето папата стабилно съобщиха ватикана
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:49, 29.11.2023
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Слушай новината

Здравето на папа Франциск е стабилно и той няма температура, но възпалението на белите му дробове, свързано със затруднения в дишането, продължава, предаде Ройтерс, като се позова на Ватикана.

В изявлението, публикувано тази вечер, се уточнява, че предстоятелят на Римокатолическата църква продължава да взема антибиотик.

"Състоянието на папата е стабилно, той няма температура, но продължава да има възпалителен процес в белите дробове, който води до затруднения в дишането. Той продължава да се лекува с антибиотици", се казва в текста, цитиран от ТАСС.

86-годишният Франциск звучеше хрипливо днес на седмичната си аудиенция, на която каза, че негов помощник ще прочете основния текст на неговото послание, тъй като заради грипа гласът му не звучи добре. Папата вече отмени пътуването си до Дубай за участие в срещата на върха за климата КОП28.

Папа Франциск говори отново в края на аудиенцията си, за да се обяви за продължаване на прекратяването на огъня в ивицата Газа, освобождаване на всички заложници, държани от "Хамас", и достъп на хуманитарна помощ до палестинския анклав. "Призоваваме за мир", каза той, като спомена и Украйна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое изненада шампиона Балкан в НБЛ, Спартак Плевен се справи с Левски
Берое изненада шампиона Балкан в НБЛ, Спартак Плевен се справи с Левски
Марица Пловдив записа първа победа в женската Шампионска лига по волейбол
Марица Пловдив записа първа победа в женската Шампионска лига по волейбол