НОВИНИ

Зеленски записа послание от разрушения храм в Одеса

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:32, 28.07.2023
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Слушай новината

Войната в Украйна - същинската част на контраофанзивата в югоизточната част на страната вече е в ход. Информацията беше потвърдена от представители на Пентагона.

В социалните мрежи се появи видео от освобождаването на украинското село Старомайорское, в Донецка област. По информация на изданието Политико, което цитира източници във Вашингтон, през септември Киев ще получи между 6 и 8 танка Ейбрамс.

Междувременно кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че в района на столицата е унищожен украински дрон. Според информацията в телеграм канала му няма пострадали и не са нанесени материални щети.

Среднощното обръщение на президента Володимир Зеленски беше записано в православната катедрала в Одеса "Преображение", която преди няколко дни беше поразена от руски ракетен огън. Той обобщи срещите си в града и района и за пореден път призова за още оръжие за Украйна.

"Търсим системи за противовъздушна отбрана, за да защитим Одеса и целия юг. И благодаря на всички по света, които се включиха в това начинание. Благодаря на всички, които се борят за Украйна!", заяви Зеленски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Хасковско очакват допълнителна техника за гасенето на пожарите
В Хасковско очакват допълнителна техника за гасенето на пожарите
Стабилно е състоянието на фена на "Левски", намушкан с нож в Скопие
Стабилно е състоянието на фена на "Левски", намушкан с нож в Скопие