НОВИНИ

Златко Далич: Достигнахме до четвъртфиналите, но не искаме да свършваме дотук

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:28, 08.12.2022
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
златко далич достигнахме четвъртфиналите искаме свършваме дотук
Слушай новината

Селекционерът на Хърватия Златко Далич заяви по време на пресконференция преди четвъртфиналния мач срещу Бразилия, че неговите футболисти са амбицирани да отстранят "Селесао" и да продължат към полуфиналите на второ поредно световно първенство.

56-годишният Далич определи двубоя с Бразилия като "най-тежкия" до момента и го сравни с финала на предишния Мондиал срещу Франция, загубен от "ватрените" с 2:4.

"Вярвам, че този мач ще бъде най-тежкият. Мога да го сравня с финала срещу Франция на предишното Световно първенство. Страхотен съперник и голямо предизвикателство за нас. Имахме досега 11 мача на тези две световни първенства и загубихме един. Искаше ми се този двубой да дойде малко по-късно, но животът е такъв. Хърватия е малка страна и се радва на успех на две световни първенства. Достигнахме до тази фаза, но сме амбицирани и не искаме да свършваме дотук", коментира Далич.

Хърватският специалист разкри още, че мачът с петкратните световни шампиони е перфектният момент за всички футболисти в отбора, които не са били част от състава преди четири години, да се докажат.

"Има 18 нови играчи, които не са били на Световното първенство през 2018 година. Имаме нужда от време, за да се развием и узреем. Успехът ни да бъдем сред осемте най-добри отбора е огромен. Новите момчета все още трябва да се докажат на Световното първенство и утре е добра възможност за тях да го направят. Ние искаме да постигнем повече и ако успеем да го направим, ще бъде грандиозно. Би било най-добре да стигнем отново поне до финал", заяви Златко Далич.

Лидерът и капитан на Хърватия Лука Модрич пък си пожела той и неговите съотборници да успеят да променят негативната си статистика срещу "Селесао", след като в последните четири двубоя срещу този съперник "ватрените" имат три загуби и едно равенство.

"Изправяхме се срещу Бразилия няколко пъти и никога не спечелихме срещу тях. Надявам се, че можем да променим традицията. Най-великият мач на световно първенство сега е пред нас. Те са едни от най-големите фаворити, винаги са фаворити, но с това, което демонстрираха тук, те заслужават това право. Трябва да изиграем най-добрия си мач и тогава имаме шанс. Не трябва да се задоволяваме с достигането на четвъртфиналите", сподели 37-годишният Лука Модрич, за когото утрешния двубой може да бъде и последен с националната фланелка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възмущение и огорчение сред политическите партии след отказа за Шенген
Възмущение и огорчение сред политическите партии след отказа за Шенген
Белодробната болница във Варна е на режим на тока, след седмица ще бъде спрян напълно
Белодробната болница във Варна е на режим на тока, след седмица ще бъде спрян напълно