НОВИНИ

Златко Далич обяви кои 11 ще започнат срещу България

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:56, 27.03.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
златко далич горд съм мога бъда треньор лука модрич
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Хърватия Златко Далич разкри имената на 11-те си избраници, които ще започнат контролата срещу България.

Двата отбора ще се изправят един срещу друг на "Education Stadium" във вторник (29 март) от 17.00 часа, а двубоят ще бъде излъчен на живо в ефира на БНТ 3. Студийната програма започва 30 минути по-рано.

В интервю Далич разкри, че срещу България за "ватрените" ще започнат следните 11: Ивица Ивушич (Осиек), Миле Шкорич (Осиек), Домагой Вида (Бешикташ), Дуйе Чалета-Цар (Марсилия), Йосип Юранович (Селтик), Борна Баришич (Глазгоу Рейнджърс), Никола Моро (Динамо Москва), Ловро Майер (Рен), Марио Пашалич (Аталанта), Никола Влашич (Уест Хям) и Марко Ливая (Хайдук Сплит).

Наставникът на хърватите сподели още, че той използва тези проверки през месец март, за да експериментира със състава.

"Казах на момчетата, че всичко зависи от тях, че никой няма да бъде лишен от шанс. Искам да дам шанс на всички играчи. Ако някой не е доволен, ще трябва да помисли първо върху своето състояние. Обяснил съм, че мачовете със Словения и България са да експериментираме нови схеми и нови изпълнители", заяви селекционерът на "шахматистите".

Златко Далич говори още и за предстоящия жребий за Мондиала в Катар идния петък (1 април), като си пожела сред съперниците на неговите момчета да бъде отборът на домакините.

"От първата силна група всички противници са корави, с изключение на домакина, който обективно е най-лесният съперник. Така че си го пожелавам, без да ги обиждам. Трета и четвърта урна разполагат с много силни отбори. Не се замислям в момента, по-скоро когато приключи жребият ще мога да коментирам още", коментира Златко Далич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов кръг преговори между Киев и Москва
Нов кръг преговори между Киев и Москва
Футболистите на Северна Македония ше получат сериозни премии при класиране на Мондиала в Катар
Футболистите на Северна Македония ше получат сериозни премии при класиране на Мондиала в Катар