НОВИНИ

Зверев се справи без проблеми с Милман и продължава към третия кръг

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:44, 19.01.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
зверев справи без проблеми милман продължава третия кръг
Слушай новината

Поставеният под №3 в основната схема на Australian Open Александър Зверев нямаше проблеми във втория кръг в Мелбърн и надигра комфортно с 6:4, 6:4, 6:0 австралиецът Джон Милман.

Олимпийският шампион Зверев беше много солиден на корта във днешния ден, като отличният му първи сервис идваше на помощ в трудните моменти.

Двубоят започна с размяна на три поредни пробива, от които два бяха на сметката на германеца. Това се оказа и решаващо по пътя му към успеха в първия сет с 6:4.

Във втория Зверев рано-рано спечели подаването на съперника си за аванс от 2:1, а в шестия гейм отрази два брейкбола, за да съхрани преднината си и след 6:4 и във втората част да се доближи само на сет от успеха.

В третата част интригата на практика отсъстваше, тъй като Зверев не даде никакви шансове на Милман и след 6:0 затвори срещата.

По този начин германецът вече гледа към третия кръг, където го очаква молдовският квалификант Раду Албот.

Към следващия етап продължава и французинът Гаел Монфис, който се справи лесно с 6:1, 6:0, 6:4 срещу Александър Бублик от Казахстан.

Сънародникът на Монфис Адриан Манарино пък поднесе изненадата на турнира до този момент, побеждавайки с 6:4, 6:2, 6:3 №10 в схемата Хуберт Хуркач. Наградата за Манарино е мач в третия кръг срещу миналогодишния полуфиналист в Мелбърн Аслан Карацев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7 души са подслушвани незаконно през 2021 г., установи проверка
7 души са подслушвани незаконно през 2021 г., установи проверка
Мобилни екипи са ваксинирали 21 869 души
Мобилни екипи са ваксинирали 21 869 души