НОВИНИ

Сергей Станишев: Държавата се управлява само чрез измислени скандали

Аз нямам намерение да участвам в тези сценарии, които се разиграват, още повече да коментирам нещо, което е предмет на разследване, за разлика от министър-председателя и негови министри, които огласяват класифицирана информация в медиите. Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира скандалите около доклади на ДАНС в студиото на „Панорама”.

сергей станишев държавата управлява измислени скандали
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
23:03, 13.11.2009
Чете се за: 12:50 мин.
У нас

Аз нямам намерение да участвам в тези сценарии, които се разиграват, още повече да коментирам нещо, което е предмет на разследване, за разлика от министър-председателя и негови министри, които огласяват класифицирана информация в медиите. Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира скандалите около доклади на ДАНС в студиото на „Панорама”.

Стилът на управление на държавата през последните 4 месеца се развива само на основата на активни мероприятия, сценарии, политически репресии и тук не става дума за мен, а за цялостна тенденция, заяви Станишев. Държавата се управлява само чрез измислени скандали, чрез фалшиви обвинения и чрез бездействие. „Нещата не се случват в държавата, освен едно нещо – концентрацията на властта в ръцете на ГЕРБ с всички средства и всеки, който се обажда, трябва да бъде наказан”, каза лидерът на БСП.

Анализът, който е направен в доклада на конгреса на БСП, ще предизвика реакция и не само политическа, припомни Сергей Станишев изказването си тогава. И тези неща се случват - един политически фарс. Разбирам от медиите, че заемам много голямо место в мисленето на министър-председателя, но не това е важно и не това вълнува българите, допълни Станишев. Тях ги вълнува това как ще живеят. Те ще живеят по-зле, по-бедно и мога да го докажа с факти и затова като няма хляб, има зрелища, коментита бившият министър-председател сегашното упралвение.

Какво още каза лидерът на БСП вижте във видеоматериала.

Следва пълен текст на разговора в студиото:

Водещ Бойко Василев: Тук е, както разбрахте, Сергей Станишев, председател на Висшия съвет на БСП. Вече се чухме, така че още веднъж добър вечер.

Сергей Станишев: Още веднъж добър вечер.

Водещ: Не може ли, преди да започнем да си говорим за каквото и да е, да кажете къде са докладите и тези папки, дето сте местили наляво и надясно?

С. Станишев: Г-н Василев, аз нямам намерение да участвам в тези сценарии, които се разиграват, още повече да коментирам нещо, което е предмет на разследване, за разлика от министър-председателя и негови министри, които огласяват класифицирана информация в медиите.

Водещ: Ама, кажете, виновен ли сте или сте невинен, според вас?

С. Станишев: Това ще докаже съдът, предполагам, но. . .

Водещ: Не сте сигурен ли, не сте сигурен?

С. Станишев: Аз съм сигурен за себе си, но. . .

Водещ: Че сте какво, че сте невинен или виновен?

С. Станишев: Естествено, че съм невинен. Но това е доста абсурден разговор, г-н Василев, извинявайте, това, което водим.

Водещ: Това е 30 секунди от разговора са минали само.

С. Станишев: И ме учудва, че се включвате в този стил на, бих казал, управление, на който сме свидетели вече близо четири месеца. . .

Водещ: Г-н Станишев, не мога да не ви попитам за това, не мога да не ви попитам за това.

С. Станишев: . . . който се развива само на основата на активни мероприятия, сценарии, политически репресии. И тук не става дума за мен, става дума за една цялостна тенденция. Дори това, което се случва с двамата посланици, което обсъждахме, това, че днес са освободени едновременно 28 регионални директори на Министерството на земеделието и горите. Извинявайте, всички да са некадърници? Ако говорим тук за професионализъм, говорим за това, че са сменени от 28 - 19 или 20 шефове на РДВР. . . Значи, политиката е ясна. ГЕРБ иска цялата власт независимо от разделението на властите, независимо от демократичните принципи, независимо от нищо и тази власт трябва да се концентрира в ръцете на един човек. . .

Водещ: Ама, чакайте само да приключим с тази тема завинаги.

С. Станишев: . . . да се формира един режим.

Водещ: Чакайте само, за да приключим тази тема завинаги. Нали героите на този скандал, някои са били назначавани от вас, от други вие казахте тези дни, че сте полуразочарован, трети са се срещали с вас, четвърти са лобирали при вашите хора. . . Това не е нещо, което сега се появява, тези скандали.

С. Станишев: Не, не, но нещото, което се случва - че вече четири месеца държавата се управлява по този начин, само. . .

Водещ: По какъв начин?

С. Станишев: . . . чрез скандали, измислени скандали, чрез фалшиви обвинения и чрез бездействие. Защото, г-жа Желева може да не е съгласна сигурно и това й е работата да каже, че не е така, нещата не се случват в държавата, освен едно нещо - концентрацията на властта в ръцете на ГЕРБ с всички средства. И всеки, който се обажда срещу това, трябва да бъде наказан, санкциониран. Не случайно още в деня на конгреса на БСП в моя доклад аз казах: анализът, който е направен в доклада, ще предизвика реакция - не само политическа, и друг вид реакция. И тези неща се случват. Един политически фарс, мога да кажа. Разбирам от медиите, че заемам много голямо място в мисленето на министър-председателя. Наскоро разбрах, че в "Шоуто на Слави" се направи цял анализ за неговите изказвания и това какво достойно място заемам аз в тези изказвания. Почти съвпоставимо. . .

Водещ: Това не ви ли е приятно?

С. Станишев: . . . почти съпоставимо с думата "аз". Но не това е важно и не това вълнува българите, просто не ги вълнуват и папките на ДАНС, и отношението между служители в ДАНС или изобщо в секретните служби. Хората ги вълнува друго - как ще живеят утре.

Водещ: Госпожо. . . За това ще говорим. . . Моля ви, много кратка реплика и, ако искате, да ви дам накрая възможност да репликирате още веднъж. Досега, ако нещо е казано. . .

С. Станишев: По колко пъти?

Румяна Желева: Аз не съм ви репликирала още, г-н Станишев, моля ви.

С. Станишев: Понеже и сега, и накрая, нека да се разберем.

Водещ: Ако нещо в момента казвате или по-добре накрая?

Р. Желева: Не, само едно изречение действително относно това, че се управлява със скандали. Напълно не съм съгласна аз и затова, когато говорихме за посланиците, реагирах така. Скандално е това, което се случваше при предишното управление, то е скандално и затова българските граждани излязоха толкова многобройно на 5 юли. А тези промени, които казвате, че прави сега правителството на ГЕРБ, те се налагат, защото тотално е подменен в българската държавна администрация, г-н Василев, принципът на състезателност - назначавани са хора "наши", свои партийни другари. Това е.

Водещ: Г-н Станишев, не ви ли. . .

С. Станишев: Абсурд, значи, извинявайте, извинявайте. . .

Р. Желева: Социализмът трябва да бъде. . .

С. Станишев: . . . извинявайте, г-жо Желева, говорите врели-некипели, директно ви го казвам. . .

Р. Желева: Добре.

С. Станишев: . . .защото. . .

Р. Желева: А вие говорите хубаво, затова ще ви слушаме дълго.

С. Станишев: . . . защото в администрацията на Министерския съвет практически не е имало уволнени хора по време на моя мандат. Давам ви един конкретен пример. Тези хора, които днеска са освободени, може да проверите, не са назначенци. . .

Р. Желева: Ама, аз не говоря за уволнени, говоря за назначени.

С. Станишев: . . . не са назначенци на БСП в огромната си част. Става дума за професионализъм, става дума за отношение към държавните служители. . .

Р. Желева: Именно, той се проверява чрез състезание и конкурс, г-н Станишев.

С. Станишев: . . . което, което е очевидно какво е отношението на новото правителство. Но хората ги вълнува друго.

Водещ: Добре, хайде за това, което ги вълнува хората.

С. Станишев: Вълнува ги как живеят. И тъй като няма отговор от страна на управляващите за това как ще живеят българите догодина, а те ще живеят по-зле, по-бедно, с по-лоши социални услуги, мога да го докажа с конкретни факти, затова, след като няма хляб или хлябът намалява, той се заменя със зрелища, които, които прикриват бездействие. . .

Р. Желева: А може ли, господин. . .

Водещ: Само след малко, защото аз имам един въпрос. Може ли човек, който е месил тестото на една пица, да каже, че тя е постна в момента?

С. Станишев: Нещо не ви разбирам.

Водещ: Пицата е бюджетът?

С. Станишев: Да?

Водещ: Месенето на тестото е това, което този бюджет е заварил.

С. Станишев: Г-н Василев, дайте да направим сравнение.

Водещ: Хайде.

С. Станишев: Тъй като много се говори за държавния бюджет. Към средата на годината държавният бюджет беше на излишък, това добре се знае. За четири години държавата стана два пъти по-богата близо. Фискалният резерв от 4 милиарда и половина - на 8 милиарда лева. И нека направим съпоставка. До средата на годината от държавния бюджет са похарчени около 42 процента от това, което е залегнало в бюджета, и 34 процента от капиталовите разходи. Нека направим сравнение със Столична община, защото това е съпоставимото сравнение. В Столична община до средата на годината са похарчени 65 процента от капиталовите разходи. Дупката в бюджета на столицата е 180 милиона лева. Така че нека господата управляващи от ГЕРБ не сочат държавния бюджет, след като са управлявали няколко години Столична община.

Водещ: Г-н Станишев, а когато днес управлява г-н. . .

С. Станишев: И изобщо става дума, по-скоро вече трябва да говорим за бюджета за догодина, г-н Василев, защото в него е политиката на правителството.

Водещ: Ама, той не е ли детенце на други бюджети, които са се раждали преди това? Той не е ли функция на това, което е заварено?

С. Станишев: Не, не е, всяка година бюджетът се формира като резултат. . .

Водещ: От това, което има хазната.

С. Станишев: Не, от резултат на икономическа политика, на социална политика, на събиране на приходи. И нека цитирам министър Дянков, който е много приказлив и всеки ден дава някакви шокиращи идеи и изявления. Днес например неговото изявление по отношението на БАН. . .

Р. Желева: Може ли да не говорим за хора, които не са тук. . .

С. Станишев: . . . по отношение на БАН е скандално. . .

Р. Желева: . . . да ги квалифицираме.

С. Станишев: . . . е скандално. Да, вицепремиерът на България заявява, че БАН е институция, която е едва ли не сталинистка, че там само получават заплати, нищо не произвеждат, за да прикрие какво - това, че, ако предишното правителство увеличи три пъти, три пъти казвам, разходите за научни изследвания, за догодина се предвижда намаление с около една трета.

Водещ: Вие защо не реформирахте БАН, вие защо не реформирахте БАН, ако за това е въпросът?

С. Станишев: Първо, наука не може да се прави, в това число фундаментална, в това число приложна, без средства. Затова се увеличават средствата. Второ, не може да има такова отношение към хората на науката, каквото има в изявлението на вицепремиера. Но да се върнем към темите, свързани с бюджета, защото това в крайна сметка е най-важно.

Водещ: Вие днес размахахте една каишка на куче. . .

С. Станишев: Да.

Водещ: . . . но аз не мога да разбера наистина - вие наистина ли отричате, че имаше свръххарчене преди изборите?

С. Станишев: Естествено, че нямаше свръххарчене, защото. . .

Водещ: Ама, в стенограмите. . .

С. Станишев: . . . от 1 януари, от 1 януари. . .

Водещ: . . . в стенограмите на Министерския съвет ви го казва Николай Василев.

С. Станишев: . . . от 1 януари т.г. беше въведено вече ограничение от 10 процента от бюджета точно за да се гарантира стабилността на публичните финанси. Но нека цитирам отново вицепремиера г-н Дянков. . .

Водещ: Е. . .

С. Станишев: . . . който каза - 2 милиарда лева допълнителни приходи ще съберем от спиране на контрабандата, 800 милиона лева от един кабел между НАП и митниците. Тези 2 милиарда и 800. . . лева, които би трябвало да дойдат допълнителни приходи ги няма за догодина въпреки твърдението на министъра на финансите.

Водещ: Е, кога да дойдат, за един месец ли да дойдат. . .

С. Станишев: Не, за следващата година, г-н Василев, това е планиране, това е планиране и. . .

Водещ: Добре. . .

С. Станишев: Нека да кажа все пак за. . . по същината на бюджета, аз днес действително използвах случайно, импровизирано, тази метафора. Но какво показват конкретните цифри и защо се говори само за скандали в държавата и се хвърлят скандали, и се хвърлят димки и пушилки?

Водещ: Какво показват цифрите с конкретно едно изречение?

С. Станишев: Ами, те са ужасни за огромни социални сектори. Първо, когато Европа вече започва да излиза от рецесията, цялата еврозона вече практически, което трябва да рефлектира естествено върху България, България я очаква икономически спад догодина. Аз мога да кажа - заради бездействие на правителството и достатъчно аргументирано, г-жо Желева.

Р. Желева: Как?

Водещ: В смисъл какъв, това правителство е на сто дни.

Р. Желева: Да.

С. Станишев: За догодина говорим, това е планът на правителството. . .

Водещ: Нека да видим догодина какво ще стане, г-н Станишев.

С. Станишев: . . . че догодина ще се свива икономиката. И това е прогноза на самото правителство.

Водещ: Знаете ли какъв е проблемът?

С. Станишев: Първо това. . .

Водещ: Проблемът е, че с вас на огневата линия стоят пет-шест души от елита на БСП. Тук не броим бившите министри, някои от които са разследвани. Защо другите не ви вярват, защо. . .

С. Станишев: Между другото, много повече са обвиненията в съда срещу министри от това правителство за клевета, отколкото обвинения срещу министри от бившето правителство.

Водещ: Ама, защо не застанат на барикадата и да водят този разговор повече от пет-шест души.

С. Станишев: Водят го повече от пет-шест души и още повече хора ще го водят, и не само от БСП, заради това, което се случва в държавата, г-н Василев.

Водещ: Проблемът е, че. . .

С. Станишев: Защото вижте какво се предвижда за догодина за българите в условия на икономическа криза, когато хората се притесняват за своята работа. Националният план за заетост, което е основен инструмент на държавата, за да се защитят работните места, се намалява три пъти - от 190 милиона лева тази година на 65 милиона лева следващата година, 63 хиляди души допълнително, които тази година бяха осигурени чрез програми за заетост от държавата, няма да получат тази възможност.

Водещ: Ама, чакайте. . .

С. Станишев: С 20 процента се намаляват в условия на криза. . .

Водещ: Откъде да се вземат тези пари, които. . .

С. Станишев: Ами, г-н Дянков обеща два милиарда и 800 милиона лева допълнителни приходи. Ето ги. А още мога да ви дам други идеи, г-н Василев.

Водещ: Аз разбирам за идеите, но, докато говорите за тези идеи, да не се разцепи БСП междувременно.

С. Станишев: Мога да ви дам идеи за това как. . . Не се притеснявайте за БСП. По-важното е да говорим за дневния ред на хората. И точно защото правителството не желае да говори за това, за това какво се случва в здравеопазването за догодина. . . Събират се вноски за здравеопазване. Ние успявахме всяка година да увеличаваме с по 200 милиона лева разходите за здравеопазване за българските граждани. За догодина с 450 милиона лева по-малко са планирани. Това означава с около 50 хиляди направления за специалисти по-малко. Това означава десетки хиляди българи да не получат достъпно здравеопазване.

Водещ: Вие вярвате ли, че всички тези числа, които казвате, хората ги чуват или не си спомнят за четирите години, които управлявахте.

С. Станишев: Ами вижте, хората ще ги усетят за съжаление на свой гръб. И тъй като не е изгодно на управляващите да се говори на тези теми, затова се отклонява общественото внимание точно с тези скандали - нещата, които повечето хора от правителството и от управлението умеят и са им по вкуса.

Водещ: Вие самият, като ги критикувате за това. . .

С. Станишев: Но не това е същината на. . .

Водещ: Вие самият говорихте ли си с президента последната година, като ги критикувате за това?

С. Станишев: Разбира се, че съм говорил с президента в последната година и в предишните години на мандата, защото това е задължително. И не е имало действия на предишното правителство по отношение на назначаване или освобождаване на посланици, което не е съгласувано между институциите, защото Конституционният съд е категоричен от 2002 година, това е общото правило, което означава, че. . .

Водещ: Сега, още нещо, което. . .

С. Станишев: . . . и назначенията, и освобождаванията на посланиците се съгласува.

Р. Желева: Моля ви, трябва да четете конституцията поне, и после. . .

С. Станишев: Има решение на Конституционния съд, който е задължен да трактува, и той е последният авторитет по отношение на конституцията, г-жо Желева.

Водещ: Понеже казвате. . .

Р. Желева: Моля ви. . .

Водещ: Г-н Станишев, значи, казвате какво. . . нали казвате за това какво си мислят хората. Тези дни покрай 10 ноември често се чуваше изразът децата на политбюро. Понеже аз съм по-възрастен, не съм по-възрастен от вас, но, така, съм възрастен и помня, че вие не сте били дете на политбюро. Не може да се каже за вас такова нещо, може да се каже дете на ЦК.

С. Станишев: Баща би не е бил член на политбюро.

Водещ: Нали, прав съм по този. . . но на ЦК. Може ли, въпросът ми е може ли едно дете на ЦК да харесва прехода?

С. Станишев: Българският преход не се харесва на много българи, защото много хора останаха изхвърлени от него.

Водещ: На вас, за вас питам?

С. Станишев: Аз не съжалявам за нищо, защото наред с лошите неща за много голяма част от българите, които загубиха своята сигурност, които загубиха социалната защита, които живеят в една нестабилност, се случи демокрацията, свободата на словото. За съжаление, г-н Василев, това, което виждаме в последните месеци, е връщане назад в демократичното развитие на страната. И това вече започва да безпокои и нашите европейски партньори.

Водещ: Добре. . .

С. Станишев: В това число например в последните дни беше отправено и писмо от Партията на европейските социалисти, министър-председателят на страната отправи едва ли не заплаха за забрана на социалистическата партия.

Водещ: Може ли вашата реплика. . .

Р. Желева: Трябва да ми дадете думата, защото станаха много теми.

Водещ: Да, репликирайте.

Р. Желева: Първо, държа да уведомя г-н Станишев, че аз лично се срещнах с г-н Мартин Шулц. . . .

С. Станишев: Аз знам за тази. . .

Р. Желева: . . . и знам много добре. . .

Водещ: Той затова го каза. . .

Р. Желева: . . . темата, така че това не е толкова важно. Първо искам категорично да отрека, че някой се безпокои в Европа, защото ние сме свидетели на това как дълго време, почти три години европейските институции и държавите членки се безпокояха от политиката, която провеждаше правителството начело с г-н Станишев. Има доклади на Европейската комисия и има много спрени пари за жалост, г-н Станишев, така че да оставим настрана тези безпокойства, вашия плач за тях.

С. Станишев: И възстановени пари има.

Р. Желева: Така. Да, които се възстановяват апропо от 31 юли, държа да отбележа, до 30 октомври, има подновени плащания и по оперативните програми, и по спрените предприсъединителни програми, по трите, г-н Станишев.

С. Станишев: Още преди изборите 105 милиона бяха върнати. . .

Р. Желева: Моля ви, нека сега, аз не ви прекъсвах и бях достатъчно. . .

Водещ: Моля ви още буквално две изречения.

С. Станишев: Вие ме репликирате два пъти, г-жо Желева.

Р. Желева: За бюджета. Значи, вие изричате наистина лъжи.

Водещ: Да не си броим репликите.

С. Станишев: Факт.

Р. Желева: Нека да кажа бюджета на г-н Станишев какво представлява за тази година. Аз съм социолог и съм учила статистика, а бюджетът е направен с едно нещо, което се нарича стъкмистика. Значи, ако си припомним как почти започна финансовата криза, световната, тя започна с едни компании в Съединените щати, които си фалшифицираха годишните счетоводни отчети. Е това нещо е правил г-н Станишев с бюджета на Република България. Затова на него му излизат едни проценти, едни невероятни числа, които няма как. . .

С. Станишев: Вижте, г-жо Желева, на българите ще им се видят догодина реални загуби.

Р. Желева: Нека да ви кажа нещо, нека да ви кажа нещо, г-н Станишев. Няма как това правителство, дори. . . колкото и да е било безотговорно, за сто дни да изхарчи такива големи излишъци, които вие сте му оставили. Уверявам ви, нямаше такива. И наистина нашите усилия са насочени към това да увеличим приходите, а не само да намаляваме разходите.

Водещ: Добре.

С. Станишев: Вижте, г-н Василев, имаме си работа с едно правителство, което е некомпетентно. . .

Р. Желева: Да, разбира се.

С. Станишев: . . . непредсказуемо и това може да се докаже. Вижте, не може един министър да говори, че са изхарчени 80 процента от бюджета до средата на годината, защото поне технологично научете, че всеки месец на всяко министерство, ведомство се отпускат по една дванайсета от това, което е залегнало в бюджета.

Водещ: Аз се страхувам, че. . .

С. Станишев: Аз със сигурност разбирам повече от вас от бюджет и става дума за това какво се случва в България.

Р. Желева: Със сигурност не може да твърдите това.

С. Станишев: Със сигурност, със сигурност?

Р. Желева: Със сигурност не може да го твърдите. Просто не знам, вие твърдите много неща тази вечер. . .

С. Станишев: Със сигурност го разбирам и мога да го докажа с цифри.

Водещ: Нека да. . .

С. Станишев: Вие също постоянно твърдите много неща.

Р. Желева: Надявам се да са половината верни.

С. Станишев: Но аз искам да приключа с нещо друго, което няма. . .

Водещ: Нещо оптимистично ли ще кажете?

С. Станишев: Да, разбира се.

Водещ: А, ще се учудя. . .

С. Станишев: Разбира се. Само. . .

Водещ: Да не сте си открил червеното куфарче?

С. Станишев: Само след един ден предстоят избори за кмет на София. . .

Водещ: А, тук по закон. . .

С. Станишев: Не, ние сме в рамките на. . .

Водещ: Ние по закон. . .

С. Станишев: . . . една сериозна възможност, защото утре е денят за размисъл, и аз мисля, че София действително се нуждае от промяна, но интересно е не моето мнение. Аз наскоро видях в един сайт, мисля, че беше buzzdash, където самите софиянци са направили портрета на очаквания и най-добрия кандидат, който те биха искали да видят. Той е мъж във възрастта от 35 до 49 години, с европейски вид, добър професионализъм. . .

Водещ: Ваш личен приятел.

С. Станишев: Така че софиянци имат възможност да направят. . .

Р. Желева: Но г-н Станишев не е чел социологическите проучвания, другите социологически проучвания. Има и други . . .

С. Станишев: . . . имат възможност да направят своя добър избор за промяна, защото София се нуждае от такава.

Р. Желева: А аз мисля, че жените в България дават достатъчно силна заявка за силно управление, така че мисля, че изводът е ясен.

Водещ: Осигурихме равнопоставеност. . .

С. Станишев: Едва ли. . . иска да види и кметството да се управлява от същия този център, който се опитва да управлява всички - президентство, прокуратура, независими регулаторни органи. . .

Водещ: За малко да превърнем. . .

С. Станишев: . . . и естествено министрите да изпълняват ролите на старшини-школници.

Р. Желева: О, това е много сериозно, което казва г-н Станишев. Това би обезпокоило сериозно нашите европейски партньори - че съдебната власт и прокуратурата са независими. Внимавайте, г-н Станишев, наистина, ще има пак доклад на Европейската комисия.

С. Станишев: О, разбира се, ще има и изказванията на министър-председателя и на министър Цветанов, които директно дават квалификации. . .

Водещ: Искате да кажете, ако говорим с имена, че главният прокурор и съдията, председателят на върховния съд не са независими в момента, това ли казвате?

С. Станишев: Аз казах друго. Вие не ме слушате.

Водещ: Че има натиск.

С. Станишев: Казах, че има натиск. . .

Водещ: А те поддават ли на натиска?

С. Станишев: . . . и че той е отправен директно от министър-председателя и от министри от правителството, които се изживяват като прокурори, а депутати от партията ГЕРБ се изживяват и като съдии, те обявяват кои са виновни. . .

Водещ: А те поддават ли се натиска тези хора, които споменахте според вас?

Р. Желева: Те. . .

С. Станишев: Моля?

Водещ: Поддават ли се на натиска тези хора, които споменахте?

С. Станишев: Аз вярвам, че по принцип в България и демокрацията, и независимите институции ще отстоят своята независимост и демократичното развитие срещу опитите, набезите да се върнем назад в миналото.

Водещ: Добре. Аз не искам миналото да се върне, защото започваме за червените куфарчета, започваме за нашите момчета и разговорът може да тръгне. . .

Р. Желева: Така е.

С. Станишев: Започваме за мутрите в политиката, за много други неща. Дайте да не се връщаме на тази тема.

Водещ: За "нашите" момчета. Те не бяха ли ваши хора тези?

С. Станишев: Кои точно, г-н Василев?

Водещ: Това не беше ли представител на БСП, казал на друг представител на БСП?

Р. Желева: Абсолютно правилно.

С. Станишев: Това е измислица.

Р. Желева: Не, как, това беше по време на вашия конгрес, последен.

С. Станишев: Това е поредна лъжа, г-жо Желева.

Водещ: Добре, да спрем с това, за да не се връщаме във виртуалните сценарии. Аз ви благодаря, беше ми много интересно. Пак ще ви поканя заедно.

С. Станишев: Опитайте.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още У нас

Антоанета Цонева: До 3 септември "Да, България" решава ще остане ли част от ПП-ДБ
Антоанета Цонева: До 3 септември "Да, България" решава ще остане ли част от ПП-ДБ
09:45, 31.08.2024
Чете се за: 03:07 мин.
България в очакване на Ед Шийрън: 66 хиляди фенове и 360-градусова сцена
България в очакване на Ед Шийрън: 66 хиляди фенове и 360-градусова сцена
09:30, 31.08.2024
Чете се за: 01:12 мин.
Привърженици на Доган прекараха нощта в палатки в "Бояна"
Привърженици на Доган прекараха нощта в палатки в "Бояна"
08:31, 31.08.2024 (обновена)
Чете се за: 02:45 мин.
Жълт код: Черноморието ни остава в плен на дъжда
Жълт код: Черноморието ни остава в плен на дъжда
07:55, 31.08.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Юлиян Попов: Трябва да защитим нашата сигурна и просперираща Европа
Юлиян Попов: Трябва да защитим нашата сигурна и просперираща Европа
23:57, 30.08.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Бдение в памет на момчето, което почина след фатален инцидент с тротинетка в Плевен
Бдение в памет на момчето, което почина след фатален инцидент с тротинетка в Плевен
22:17, 30.08.2024
Чете се за: 03:22 мин.
Посланикът на Китай беше посрещнат с родопски гайди на фестивала на киселото мляко
Посланикът на Китай беше посрещнат с родопски гайди на фестивала на киселото мляко
21:48, 30.08.2024
Чете се за: 01:27 мин.
"Алкохолът е лош шофьор": 525 пияни зад волана в Пловдивско за 8 месеца
"Алкохолът е лош шофьор": 525 пияни зад волана в Пловдивско за 8 месеца
21:02, 30.08.2024
Чете се за: 01:07 мин.
Проливни валежи и утре в Бургас, придружени с много силен вятър
Проливни валежи и утре в Бургас, придружени с много силен вятър
20:56, 30.08.2024
Чете се за: 01:00 мин.
Възможно ли е и в България да забранят телефоните в училищата?
Възможно ли е и в България да забранят телефоните в училищата?
20:35, 30.08.2024 (обновена)
Чете се за: 04:27 мин.
Ще има ли рокади в МВР?
Ще има ли рокади в МВР?
20:10, 30.08.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Ахмед Доган вече с охрана от НСО
Ахмед Доган вече с охрана от НСО
19:51, 30.08.2024
5929
Чете се за: 01:00 мин.
Топ 24
Най-четени
Арт щрихи от седмицата
Арт щрихи от седмицата
Румяна Желева: Утвърдих принципите на професионализъм в МВнР и това не се хареса на всеки
Румяна Желева: Утвърдих принципите на професионализъм в МВнР и това не се хареса на всеки