НОВИНИ

20 деца от детска градина „Осми март“ в Пловдив са получили хранително натравяне

Деца от детска градина „Осми март" в Пловдив са със съмнение за хранително натравяне. Вчера след като обядвали ,те се почувствали зле и са прегледани в Спешното отделение на Университетската болница „Свети Георги". Едно от тях - на пет години е прието в Инфекциозната клиника със симптоми на чревно разстройство. От Агенция по храните и Регионалната здравна инспекция направиха проверка в кухнята на забавачката.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
12:13, 21.04.2017 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Вчера следобед осем деца започнали да повръщат. Имали и разстройство. Медицинската сестра уведомила родителите, които ги завели на лекар. На другия ден още пет родители се оплакали, че децата им не са добре. Една от версиите е хранително натравяне.

Милена Георгиева - преподавател
На закуска имаше филия с масло и салам. Домат. В 10 часа плод. За обяд - супа топчета, риба с гарнитура зрял боб и лютеница и бананче.

Същата храна е консумирал и персоналът на детската градина, но никой от тях не се е почувствал зле.

- Вие ядохте ли от тази храна? Да. Ядох. Аз нямам нищо.

Здравните власти провериха кухнята и взеха проби от храната, кухненските съдове и персонала. Сериозни нарушения не бяха открити. Продуктите в детското заведение се зареждат от няколко фирми, а храната се готви на място.

Борислав Инчев - кмет на район „Южен"
Всички хранителни продукти са в срока си на годност. Отговарят на съответните стандарти, така че това, което е необходимо като допълнителни проби да бъдат взети, за да бъдат изследвани продуктите ще бъде направено, за да се установи наистина какво е довело до това.

Резултатите от взетите проби ще бъдат готови следващата седмица. Днес от от общо 140 деца детската градина са посетили 72. Не се изключва версията - причина за неразположението на децата да е вирусна инфекция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Установени са завишени стойности на уран във водата във Велинград
Установени са завишени стойности на уран във водата във Велинград
Въвеждат централизиран електронен прием на учениците в първи клас в Пловдив
Въвеждат централизиран електронен прием на учениците в първи клас в Пловдив