НОВИНИ

42 вече са жертвите на кървавия терор в Истанбул

Жертвите на тройния взрив в Истанбул станаха 42, след като 22-годишна служителка на летището почина от раните си в болница. Продължава разследването на терористичният акт. Вижте прякото включване на нашия специален пратеник в Истанбул Тоня Димитрова в "По света и у нас" в 9:00 ч.!

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
09:15, 30.06.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Мерките за сигурност на международния терминал остават засилени, на влизане се правят проверки и на автомобилите, а пред терминала за заминаващи патрулират тежко въоръжени полицаи. Иначе летището работи напълно нормално. Продължават да стоят загражденията на мястото, където се самовзривиха двама от атентаторите. По прозорците още стоят следите от престрелката с автомати "Калашников" между единия от атентаторите и служителите по сигурността.

В хода на разследването знаем много малко - снощи премиерът Бинали Йълдъръм направи изявление, с което потвърди, че най-вероятните извършители са от "Ислямска държава". Телата на тримата атентатори вече са минали аутопсия, но тяхната идентичност все още не се съобщава. Всички белези тук на летище "Ататюрк" сочат към "Ислямска държава" - начинът, по който беше извършена атаката, координирана с трима атентатори-самоубийци, комбинацията между експлозиви и оръжие. Турските медии съобщават, че за тази атака е имало сигнал 20 дни преди тя да бъде извършена. Вчера бяха обискирани два адреса в Истанбул, при които бяха намерени кодирани записки на терористична група, която е била следена отдавна от турските спецслужби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анализатори: Атаките са резултат от политиката на Ердоган
Анализатори: Атаките са резултат от политиката на Ердоган
Премиера на новата филмова адаптация на Тарзан
Премиера на новата филмова адаптация на Тарзан