НОВИНИ

500 жени от Венецуела щурмуваха затворената граница с Колумбия

Целта им била да напазаруват стоки от тоалетна хартия, брашно, олио и други стоки от първа необходимост от колумбийски магазини, защото венецуелските са празни. Вижте повече:

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
19:45, 06.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Най-тежката икономическа криза в съвременната история на Венецуела, която с всеки изминал ден се задълбочава все повече. Страната няма почти никакво производство и от години разчита на внос от чужбина, за да задоволи основните си нужди. Липсата на приходи води до там, че Венецуела се оказва с празни рафтове по магазините.

Глад и то буквално - такава е ситуацията за средната класа в момента. През последните седмици имаше и няколко инциденти, при които демонстранти искащи храна, влязоха в сблъсъци с властите.

През 2003-та, правителството въвежда максимален праг за цените на продуктите от първа необходимост, за да бъдат по-достъпни за населението. Около 40% от тези евтини стоки обаче се изнасят нелегално в Колумбия, където се продават на огромна печалба.

Управляващи и опозиция си разменят взаимни обвинения за ситуацията. Правителството на Мадуро твърди, че срещу него се води икономическа война, а противниците му казват, че ситуацията е в резултат на лошо управление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Извадиха ТИР-а, който падна сутринта в река Струма
​Извадиха ТИР-а, който падна сутринта в река Струма
Гръмотевица затвори пещерата „Орлова чука”
Гръмотевица затвори пещерата „Орлова чука”