След като се въведе стандарт за хляба, вече със сигурност ще има такъв и за лютеницата. От септември лютеница, приготвена по Българския държавен стандарт ще бъде на пазара. Това съобщиха от Агенцията по безопасност на храните. Днес започва работата на експертна група за изготвянето на браншови стандарт за лютеница и кетчуп. Целта е да се въведат минимални прагове за качество и хранителна стойност, както и да се гарантира познатия ни традиционен вкус на продукта.
След като се въведе стандарт за хляба, вече със сигурност ще има такъв и за лютеницата. От септември лютеница, приготвена по Българския държавен стандарт ще бъде на пазара. Това съобщиха от Агенцията по безопасност на храните. Днес започва работата на експертна група за изготвянето на браншови стандарт за лютеница и кетчуп. Целта е да се въведат минимални прагове за качество и хранителна стойност, както и да се гарантира познатия ни традиционен вкус на продукта.