НОВИНИ

Артщрихи с Галя Крайчовска

Четири рояла и Рапсодия в синьо в очакване на лятото уникално изживяване.

bnt avatar logo
от БНТ
12:08, 20.06.2015
Чете се за: 01:00 мин.
Още

Четири рояла и Рапсодия в синьо в очакване на лятото уникално изживяване. Джазът среща класиката в НДК.

Среща на върха. Ачо Заберски и Живко Петров от страната на джаза срещу класиците Иван Янъков, автор на идеята и Георги Черкин. Само с две репетиции направиха чудеса. 40 пръста с четири рояла и постигнаха звученето на оркестър. "Болеро", "Либертанго", композиции на Моцарт и Рахманинов в джаз линия. Те не просто се срещнаха, а говориха емоционално и разпалено с езика на нотите.

Когато красивата Анджелина влиза в злодейска роля, страшното не е толкова страшно. Джоли отново ще бъде Злодеида, в продължението на филма "Господарка на злото". Да, приказката за Спящата красавица не е това, което беше.

Опасна или нежна, извънземна, от бъдещето жената е в центъра на изложбата "Откраднати моменти" в галерия "ЛИК". Всякакви роли й дава художникът Антони Ненов, който работи и в киното.

Защо пожълтява автопортрета на Леонардо да Винчи? Според последните изследвания, виновниците са хромофорите в състава на някои пигменти. Те поглъщат синия и виолетовия спектър на светлината и разсейват жълтия и червения. Портретът е преживял 500 години, но все повече петна замъгляват образа.

Дон Жуан не остарява. И в Народния театър се настани свободно, в спектакъла на Сашо Морфов, който казва - Въпросът тук е същият, с който се сблъскахме преди години: какво прави човек, когато е свободен? Утре за 150 ти път актьорите ще влязат в харизматичния спектакъл окичен с шест награди "Аскеер" и "Икар".

Джорджо Мородер с първи студиен албум след 30 години - DÉJÀ VU. В звездната селекция звучат Бритни Спиърс,Сиа, Кайли Миноуг, Фоксис. На 75 един от най-влиятелните композитори и продуценти продължава любимото си занимание лайф диджейски сетове в редица радиостанции, плюс интензивни фестивални участия. А новият му албум е динамична покана за танц.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силно земетресение край Чили
Силно земетресение край Чили
Движението ще е в две ленти по AM Хемус в посока София при Елешница и Бебреш
Движението ще е в две ленти по AM "Хемус" в посока София при "Елешница" и Бебреш"