НОВИНИ

54 000 000 евро бюджет по програмата за развитие на Черноморския басейн

Близо 54 милиона евро се очаква да бъдат разпределени по програмата за развитие на Черноморския басейн. Това заяви днес в Бургас заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на оперативната програма "Региони в растеж" Деница Николова.

bnt avatar logo
от БТА
13:54, 08.11.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
000 000 евро бюджет програмата развитие черноморския басейн

В морския град тя откри първия Информационен семинар за България по Програмата за трансгранично сътрудничество по Европейския инструмент за съседство "Черноморски басейн 2014-2020", на който бяха представени възможностите за реализиране на проектни идеи по предстоящата първа покана.

"Програмата е с бюджет около 53 900 000 евро и ще финансира основно проекти от типа "меки мерки" в сферата на туризма, опазване на околната среда и намаляване на речните и морските отпадъци. Допустимите области по програмата за България са областите Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Сливен, Ямбол и Стара Загора", заяви Петкова.

Тази програма дава възможност за развитие на по-специфичните региони. В този инструмент участват десет страни, които имат обща идентичност от гледна точка на Черноморския басейн.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наводнения в Албания блокираха пътищата
Наводнения в Албания блокираха пътищата
Министър Николина Ангелкова представи пред студенти развитието на туризма ни
Министър Николина Ангелкова представи пред студенти развитието на туризма ни