НОВИНИ

Силен вятър и огромни вълни по бреговете на Франция и Великобритания

Буря с дъжд и силни ветрове удари Франция, Велокибритания и Ирландия.

Невена Бонева
от Невена Бонева
14:31, 08.02.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Във Франция поривите достигат до 140 километра в час. 16 департамента в северната част на страната и Бретан са с оранжев код за вятър. Предупреждение за вълнение с опасност за наводнение е издадено за цялото крайбрежие на Ламанша и на Атлантическия океан.

Във Великобритания 13 хиляди домакинства са без ток в Южна Англия. Предупреждение за силен вятър е издадено и за Уелс, Югозападната и югоизточната част на Англия и Лондон. Очакват се и гигантски вълни и локални наводнения.

;

От Корнуол съобщават за вълни с височина 19 метра, на места по брега строят пясъчни прегради. Силно засегнат е и Девън. Вятърът със скорост до 150 километра в час събори дървета и прекъсна електропроводи.

Във Франция 11 000 домакинства още са без ток. Огромните вълни по брега на Ламанша и на северозапад в департамента Лоар-Атлантик са страшна, но и красива гледка. Едни се наслаждават на мощта на природата, рибарите пък използват деня да стегнат лодките и оборудването.

Следобяд силният вятър предизвика тежък инцидент в Париж. В 16-ти район той събори рекламно табло. Двама минувачи - млада жена и млад мъж - са ранени, състоянието им е тежко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Козелът Тимур - далеч от лазарета, далеч от тигъра Амур
Козелът Тимур - далеч от лазарета, далеч от тигъра Амур
Новият началник на отбраната ген.-лейт. Константин Попов встъпи в длъжност
Новият началник на отбраната ген.-лейт. Константин Попов встъпи в длъжност