Групата "Eagles of Death Metal" от зала "Батаклан" с концерт в Париж

Групата "Eagles of Death Metal", чиито концерт в зала "Батаклан" преди три месеца се превърна в касапница, се завърна в Париж. Музикантите ще изнесат концерт тази вечер в зала "Олимпия". Самите те определиха шоуто като групова терапия и за тях, и за оцелелите. Терористи нахлуха на концерта на 13 ноември като част от координирани нападения, които отнеха живота на общо 130 души. От тогава окървавената зала "Батаклан" е затворена.

от Иван Градинарски
17:29, 16.02.2016
Чете се за: 01:10 мин.
По света

"Чух, че всички оцелели са поканени на концерта тази вечер. Това е много добре. Хората, които са решили да се върнат, са невероятно смели и точно от такова смело поведение имаме нужда сега."

Джеси Хюс, вокалист на "Eagles of Death Metal"
Постоянно съм напрегнат, дори не съм сигурен какво чувствам - знам само, че се радвам, че съм отново тук. Не можем да позволим на лошите хора да победят. Трябва да довършим концерта, който те прекъснаха. Просто знам, че трябва да да го направя.

Не сънувам кошмари, страшното е, когато съм буден. Мислех си, че когато говоря за случилото се, ще ми стане по-лесно, мислех, че така ще ми олекне. Оказа се, че греша.

Хубаво е, че отново ще свирят тук, животът трябва да продължи.

Работя точно над зала "Олимпия" и виждам кои концерти предстоят. Видях, че ще има на "Eagles of Death Metal" - това е страхотно.

;

Концертната зала "Батаклан" в Париж, в която на 13 ноември терористи убиха 90 души, ще бъде ремонтирана и ще отвори врати в края на годината, съобщиха от ръководството на залата.

Основният собственик на концертната зала е групата "Лагардиер". Ремонтните дейности на обекта обаче все още не са започнали. "Батаклан" се намира в централната източна част на Париж. На 13 ноември американската рок група "Игълс ъф дет метал" изнасяше концерт там,когато трима ислямистки терористи нахлуха и избиха с автомати 90 души от публиката, а после се самовзривиха. Нападението беше част от координирани атаки в Париж, в които загинаха 130 души.

"Батаклан" беше ремонтирана през 70-те години и се превърна много ценено от парижани място за прекарване на техните нощи. Там често пъти концерти изнасят френски и международни звезди. Зала "Батаклан" е построена през 1864 г. и по онова време се нарича "Голямото китайско кафене - Театър Батаклан". През 1952 г. е ремонтирана за първи път и името й е съкратено на "Батаклан". То прави препратка към оперета на Офенбах.

В името на оперетата обаче думата "Батаклан" е разделена на три "Ба-та-клан", така че да напомня китайска дума. Иначе в превод от френски "батаклан" означава "куп различни неща" или "вехтории".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
От КРИБ подкрепиха политиката на кабинета
От КРИБ подкрепиха политиката на кабинета
Златев отхвърли обвиненията за връзка с фирмите около магистрала Хемус
Златев отхвърли обвиненията за връзка с фирмите около магистрала "Хемус"