НОВИНИ

80 са жертвите на пожарите в Атина

Най-малко 80 са загиналите, а 180 ранените при пожарите в района на Атина. По-голямата част от огнищата са потушени, но според местните власти е рано да се говори за овладяване на стихията. Пожарите опустошиха няколко градчета в района на Рафина. Кметът на Мати заяви, че мястото на практика вече не съществува.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
15:34, 25.07.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Пожарът в Рафина вече е потушен, но местни жители разказват, че във въздуха продължава а се носи задушлив дим. Не знаят и как ще продължат живота си след бедствието.

"Загубих всичко. Целият ми дом е унищожен, целият ми живот. Огънят изпепели абсолютно всичко, което притежавах. Но поне оцеляхме... поне това".

Унищожени са хиляди къщи и автомобили. Гръцките власти обявиха, че отпускат помощ в размер на 20 милиона евро за пострадалите. Откриват се и дарителски сметки. Армията ще охранява засегнатите райони, за да попречи на мародери да влизат в малкото останали къщи. Пострадалите хора ще бъдат облекчени и от данъци.

Спасителните екипи продължават издирването на хора в засегнатите райони. Местни жители започнаха да публикуват снимки на изчезналите си роднини в интернет, с надеждата да получат информация за тях. А в болниците в района на Атика десетки доброволци даряват кръв за пострадалите. 11 от ранените остават в критично състояние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без разбирателство между координационния щаб и животновъдите в Болярово
Без разбирателство между координационния щаб и животновъдите в Болярово
Започна възстановяването на свлачището на пътя Видин-Връшка чука
Започна възстановяването на свлачището на пътя Видин-Връшка чука