След края на лятото туристите по Черноморието постепенно започват да намаляват. Затварят и сезонните заведения. Наш екип провери дали в ресторантите по морето все още може да се намери прясна риба.
След края на лятото туристите по Черноморието постепенно започват да намаляват. Затварят и сезонните заведения. Наш екип провери дали в ресторантите по морето все още може да се намери прясна риба.
Рибните ястия безспорно са едни от най-предпочитаните през летния сезон. В Поморие твърдят, че в заведенията винаги предлагат прясна риба.
Яни Владимиров - собственик на заведение: "Редовно има. Тук лодките излизат, там е прясна рибата. Специално аз с черноморска работя, за другите колеги не знам, но и те черноморска търсят, макар че е по-скъпа".
Самите рибари с гордост показаха улова си от миналата нощ.
Рибар: "Тя е още дребна, не е станала истински паламуд, да кажем 800 грама, кило. Има тук един торук."
Клиент: "Хората се хранят, много знаят какво ядат".
От Агенцията по храните в Бургас редовно проверяват заведенията, които предлагат риба. Инспекторите са установили значително по-малко нарушения това лято по Южното Черноморие в сравнение с миналата година.
Д-р Даниела Кепекова - директор на Областна дирекция по безопасност на храните - Бургас: "Това беше основен акцент през цялото лято за Агенцията по храните, в частност на Областна дирекция "Безопасност на храните" - да направи всичко възможно, за да предотврати появата на какъвто и да бил риск от хранително отравяне и за щастие такова хранително отравяне на територията на бургаска област няма".
Рибари от Поморие твърдят, че черноморската риба е една от най-вкусните и предпочитана от клиентите. Затова продължават да се занимават със занаята, въпреки кризата, която не подмина и тях.
40% искат управление около нова политическа сила, сочи проучване на "Алфа Рисърч"
Ресорната комисия в парламента одобри удължителния Закон за държавния бюджет