С убеждението, че готварството е изкуство, студенти от Кулинарната академия в Добрич откриха свой учебен ресторант в столицата. За представянето на заведението се събраха ценители на майсторски приготвената храна, които сами опитаха приготвените от студентите ордьоври и десерти.
С убеждението, че готварството е изкуство, студенти от Кулинарната академия в Добрич откриха свой учебен ресторант в столицата. За представянето на заведението се събраха ценители на майсторски приготвената храна, които сами опитаха приготвените от студентите ордьоври и десерти.
През учебния ресторант трябва да минат над 100 студенти от 15 националности. Обучението им става на английски език, но кулинарните тайни не се усвояват на теория, а над горещите тигани в кухнята. Всяко движение в кухнята се следи и оценява от преподавателите. За откриването на ресторанта бъдещите майстори-готвачи представиха своята концепция за меню.
Мария Полименова, директор на Кулинарна академия: - То е съчетание между различни видове интернационална кухня и авторския поглед не само на нашите шеф-инструктури и преподаватели, но и на самите студенти.
Веселин Върбанов, студент в Кулинарна академия: - Това е домашно направена паста ньоки с песто и с чери доматче.
А за да научат и как се управлява подобно заведение, студентите тук ще минат през всички длъжности в учебния ресторант. Така кулинарите влагат по нещо от себе си, както в "правилното" белене на картофи, така и в посрещането и настаняването на клиентите.