Възможно ли е ястията от картофи да заменят и най-скъпите деликатеси на празничната трапеза? Възможно е, доказват балканджиите от врачанското село Згориград, които показаха 25 различни мезета, предястия и дори десерти с домашната запазена марка "Картофени деликатеси под време на криза".
Възможно ли е ястията от картофи да заменят и най-скъпите деликатеси на празничната трапеза? Възможно е, доказват балканджиите от врачанското село Згориград, които показаха 25 различни мезета, предястия и дори десерти с домашната запазена марка "Картофени деликатеси под време на криза".
За хората от планината картофите са по-важни от хляба, защото за разлика от житото те растат и по най-стръмните места. Кулинарното майсторство ги превръща в продукти с най-разнообразно приложение.
Красимира Николчова: - Картофът става за предястие, става за основно ястие, става и за десерт, от него правим дори торти.
Десислава Каменова: - Картофът по време на криза много се консумира и във всички райони на страната има страшно вкусни картофи.
Криси, 6 години: - Аз обичам да хапвам картофки.
Майсторката на картофения кекс Стефка Стоянова разказва как се прави този домашен деликатес.
Стефка Стоянова: - Един ред картофи, слагам лютеница, сирене, слагам пак картофи, слагам краставици, яйца.
Десислава Каменова: - Вкусно и евтино, затова хапвайте картофи, полезни са и здравословни.
Майсторките на вкусните печива от Згориград показаха истински кулинарни шедьоври като картофени таралежи, цветя, птици и животни. А черешката на тортата сложи картофен качамак, превърнат в зимна приказка със снежен човек.
Задържани за измама: Българи създали фалшив QR код за плащане на паркинги