Известни майстори и много дегустатори от цялата страна се събраха в Горна Оряховица за празника на суджука. Вкусният деликатес се е превърнал в емблема на града и се предлага в цяла Европа. Горнооряховският суджук скоро ще получи и сертификат за "защитено географско указание". Европейският етикет гарантира авторитета на марката, която повече от триста години разнася славата на местните месопроизводители.
Известни майстори и много дегустатори от цялата страна се събраха в Горна Оряховица за празника на суджука. Вкусният деликатес се е превърнал в емблема на града и се предлага в цяла Европа. Горнооряховският суджук скоро ще получи и сертификат за "защитено географско указание". Европейският етикет гарантира авторитета на марката, която повече от триста години разнася славата на местните месопроизводители.
И до днес горнооряховският суджук е предпочитан деликатес в цял свят. Местните жители твърдят, че хапнеш ли веднъж истински суджук, задължително ще преядеш. С бира и приятели обаче не е опасно, нито вредно.
Анкета:
Мъж: Подправките го правят, те са тайна някаква, всеки не може да го направи!"
Жена: „Много хубаво приготвен, вкусен! Всяка година си идвам на празника и си хапвам!"
Мъж: „Където и да отидеш, като кажеш, че си от Горна Оряховица и веднага казват - града на хубавия суджук!"
На празника на деликатеса в Горна Оряховица бяха изядени повече от пет тона суджук. Така беше подобрен рекорда от миналата година, когато участниците изядоха три тона от вкусното мезе.
Благороден жест: Млад мъж зарадва самотна майка на три деца от Русе за празника
Ситен снеговалеж и гъста мъгла затрудняват движението през прохода "Шипка"