НОВИНИ

Трета жертва на газовата експлозия в Париж

Мощна експлозия на газ в центъра на Париж. Загинаха трима души - двама пожарникари и испанска туристка. Има 50 ранени. Свидетели сравниха взрива с бомба. Властите обявиха случая за инцидент.

bnt avatar logo
от Юлия Талева, корес. на БНР
19:28, 12.01.2019
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Гледка като след бомбардировка остана след сутрешния взрив в оживения Девети район на Париж, недалеч от центъра и Операта. Загинали са испанска туристка и двама пожарникари, трети беше спасен от колегите си сред развалините. 12 от ранените са в тежко състояние. Нищо не е останало от пекарната на партера, където е станала експлозията, автомобилите и витрините наоколо са пометени от силата на взрива, който е всял паника сред жителите на квартала.

Чух експлозия, помислих, че е бомба, че са жълтите жилетки. Обадих се на дъщеря ми, тя ми каза какво се е случило. В сградата имам приятели, те не са пострадали, но нищо не им е останало от покъщнината.

Повече от 200 пожарникари участваха в евакуирането на жителите от горящата сграда, над която димът се издигаше часове след взрива. Огнеборците са спасили от сигурна смърт поне 7 души, както спомена френският вътрешен министър Кристоф Кастанер от мястото на драмата.

Кристоф Кастанер, вътрешен министър на Франция: Първите данни говорят за инцидент. Премиерът, кметът на Париж и кметът на района са тук. За пострадалите има отворен център.

Според досегашните заключения злополука с изтичане на газ остава най-вероятната причина за взрива.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълтите жилетки в Париж протестираха за девети път, последваха ги и в Лондон
"Жълтите жилетки" в Париж протестираха за девети път, последваха ги и в Лондон
Цветан Цветанов: Радев не е последователен
Цветан Цветанов: Радев не е последователен