НОВИНИ

Александър Вучич: ​Летището в Ниш ще бъде главното летище в Сърбия

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес в Ниш, че след като концесионерът поеме управлението на белградското летище "Никола Тесла", сръбската държава ще насочи всичките си усилия към летище "Констатнин Велики" в Ниш, което ще бъде главното сръбско летище, в което ще инвестира държавата, предаде Танюг.

bnt avatar logo
от БТА
13:54, 29.09.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света
александър вучич ​летището ниш главното летище сърбия

През януари френската компания "Ванси ерпортс" /Vinci Airports/ спечели търга за концесия на белградското летище "Никола Тесла", предлагайки милиард и половина евро във финанси и инвестиции. Концесията е за 25 години.

"Летището в Ниш по същество ще бъде главното сръбско летище, в което ще инвестира сръбската държава. Очакваме още по-добри резултати и още повече туристи", каза Вучич пред журналисти след среща с ръководителите на пет окръга в южна Сърбия. Държавата ще насочи усилия и към летище Ладжевци край Кралево, което ще бъде смесено военно-цивилно летище, подчерта президентът.

Той откри днес в Нишка баня фабрика за електронни елементи на авточасти на филипинската компания IMI. Инвестицията е за над 33 милиона евро и във фабриката, простираща се на 14 000 квадратни метра, до 2027 г. ще работят около 1250 работници, сред които 500 инженери. Тя ще произвежда електронни компоненти за автомобилната индустрия и информационните технологии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Силна буря удари югозападната част на Пелопонес
​Силна буря удари югозападната част на Пелопонес
Възрастен мъж загина при пожар в жилището му в Русе
Възрастен мъж загина при пожар в жилището му в Русе