НОВИНИ

Антитерористични операции срещу "Ислямска държава" в Турция

Широкомащабна операция срещу Ислямска държава се провежда в Истанбул. Засега е известно, че са направени обиски в жилища в различни квартали. Операция има и в Измир. Задържани са 9 предполагаеми членове на джихадистката организация. Броят на жертвите на кървавия атентат продължава да расте. 42-ма са вече загиналите. Късно снощи от раните си почина 22-годишна служителка на летище "Ататюрк". Ранените са над 240. Вижте прякото включване на нашия специален пратеник в Истанбул Тоня Димитрова в "По света и у нас" в 12:00 ч.!

bnt avatar logo
от БТА
12:07, 30.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света
Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция:
"Турция стана мишена на най-кръвожадните терористи и организации. Но не се съмнявам, че страната ще се възстанови. Рано или късно ние ще победим тероризма. Ще продължим битка с тероризма, където и когато той се появи."
;

Турската полиция е предприела операции срещу предполагаеми клетки на "Ислямска държава" в Истанбул и в крайбрежния егейски град Измир два дни след тройния самоубийствен атентат, при който загинаха 42 души на истанбулското международно летище "Ататюрк".

Сили на полицията за борба с тероризма, предвождани от служители на специалните части, са извършили обиски в три квартала на Истанбул - Пендик, Башакшехир и Султанбейли, съобщи Анадолската агенция.

Деветима предполагаеми бойци, за които се смята, че са в контакт с членове на "Ислямска държава" в Сирия, са задържани при операции в три района на Измир, съобщи още Анадолската агенция. Те са обвинени във финансиране, вербуване и осигуряване на логистична подкрепа за сунитската твърдолинейна групировка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пристанище Варна стана круизен порт
Пристанище Варна стана круизен порт
Летене с балон е новата атракция в трансграничната зона България - Румъния
Летене с балон е новата атракция в трансграничната зона България - Румъния