НОВИНИ

​Домашен арест за бащата, ударил две ученички и родител в столично училище

Софийският районен съд пусна под "домашен арест" Илиан Лепоев, който бе задържан в четвъртък за това, че удари две ученички и родител по време на час по биология в столичното 17-то училище. Според съдия Пенка Велинова, няма достатъчно доказателства, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Николай Минков
от Николай Минков
18:47, 24.01.2016
Чете се за: 01:07 мин.
У нас
​домашен арест бащата ударил две ученички родител столично училище

Доведеният с белезници в съда Лепоев обясни, че учениците от 11 клас системно са тормозели сина му. Това била причината той, заедно със съпругата си и нейната сестра да отидат в училището, за да изяснят случая.

Илиян Лепоев - обвиняем: "Отидох просто да взема отпускното на детето си и да попитам за каква е основата детето ми да е тормозено две години. Детето ми се прибира и казва: не издържам повече, искам да скоча от 11-я етаж."

По думите на Лепоев, скандалът избухнал, след като целия клас скочил да защити съученичка, участвала в тормоза на сина му, която бащата искал да заведе при директора:

"Става момичето и тръгва да слизаме. От там скача целия клас, 14 или 15 момичета и става вътре разправията. Не съм удрял ученици, просто едното детенце съм го бутнал по лицета, защото то не спря да псува. В сряда са го притиснали. Влезнали са 11А клас на 17-то училище, притиснали са го с бюрото. Казали са - да няма белези. Свалили са му очилата, защото носи очила. Свалили са му очилата и са го унижавали. Исках да отида да разбера този гамен там най-големия, който е в 11А клас, те го знаят всички, не искам да му споменавам името, каква е причината та да му нанася постоянно психически тормоз. Отвън имаше две учителки, които разговаряха със съпругата ми и казват - знаем, че се така нещата, но ние не можем да се оправим с тези деца."

Обвинението имаше друга версия за случилото се. Според прокуратурата, Лепоев е проявил висока обществена опасност с аргумента.

Деян Маринов - прокурор: "Отишъл е да търси друго момче, но е намерил тези момичета. И агресията е излята върху тях".

След това Лепоев е ударил и бащата на една от единайсетокласничките, който също пристигнал в училището, за да изясни случая.

- Какви са нараняванията? Как се квалифицират?

Деян Маринов - прокурор: "Като болка и страдание, като лека телесна повреда, на този етап, без съдебна експертиза , само на базата на медицинското удостоверение".

В следващите 3 дни наблюдаващият прокурор ще реши дали да обжалва постановения от съда днес домашен арест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-мразовитият ден тази зима, рекордни минус 28° в Севлиево
Най-мразовитият ден тази зима, рекордни минус 28° в Севлиево
Рекордните студове в Китай
Рекордните студове в Китай