НОВИНИ

Арестуваха изнудвача в Германия, който заплашваше да отрови храни

В Германия заловиха изнудвача, който искаше милиони и заплашваше с отравяне на хранителни продукти. Заподозреният е арестуван вчера в Офтер Динген по сигнали на граждани.

bnt avatar logo
от БНТ
21:10, 30.09.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Той е на 53 години, полицията го описва като ексцентричен самотник с история на психично болен. Мотивът му не е ясен, защото досега не е проговорил. Тази вечер властите заявиха, че имат достатъчно основания да вярват, че са задържалия правилния човек, включително и защото в дома му е открит етилен гликол.

Въпреки това посъветваха потребителите да проверяват опаковките на продуктите, които купуват и да сигнализират при съмнение. Изнудвачът беше дал краен срок 30 септември, за да получи 10 милиона евро, а в магазин във Фридрис Хафен бяха открити пет бурканчета бебешка храна с отровното вещество.

Александър Богер, главен прокурор, Равенсбург: В момента нямаме никакви индикации за съучастник. Приемаме, че деянието е планирано извършено от един човек.
Уве Шрюмер заместник, началник на полицията в Констанц: Колкото до опасността от отровени продукти, тя е намалена, но би било твърде рано да кажем пълен отбой.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17-годишен българин участва в холивудска продукция
17-годишен българин участва в холивудска продукция
Започна юбилейният 35-и фестивал „Златна роза“
Започна юбилейният 35-и фестивал „Златна роза“