НОВИНИ

Арестуваният вчера заподозрян за атентатите в Брюксел работел на летището

Задържаният вчера и обвинен в тероризъм във връзка с атентатите в Брюксел 30-годишен белгийски гражданин работел на международното летище Завентем - една от мишените на атаките на 22 март, съобщиха белгийски медии, цитирани от Франс прес.Юсеф Е. А., осмият задържан във връзка с атентатите, бил служител на компания за авио кетъринг и имал пряк достъп до самолетите, твърдят медиите.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
22:30, 18.06.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
арестуваният заподозрян атентатите брюксел работел летището

Белгийската федерална прокуратура за момента не може да потвърди информацията, поместена във фламанския в. "Хет нюзблад" и публикации на френскоезичната група "Сюдпрес", които се позовават на съдебни източници.

Юсеф Е. А., роден през 1985 г., е обвинен в участие в дейности на терористична група, убийства в терористичен контекст и в опит за убийство в терористичен контекст. Той е свързан с други двама заподозрени, замесени в атаките на 22 март - Халид Ел Бакрауи (камикадзето от метрото) и Али Е. Х. А. (Ел Хадад Асуфи според печата), наели апартамент в Брюксел, където бил подготвен атентатът на метростанция Малбек, пишат изданията.

Разследващите конфискували компютъра на Юсеф и намерили в него писма от флаш-памет на Халид Ел Бакрауи, в които се споменават полети до САЩ, Русия и Израел. В компютъра имало също писмо от октомври 2015 г., в което се казва: "Един от братята ни ще пристъпи към действие на 22 март 2016 г.".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно високи температури и днес
Опасно високи температури и днес
Трима белгийци са обвинени в тероризъм
Трима белгийци са обвинени в тероризъм