НОВИНИ

Австралия е застрашена от недостиг на газ и електроенергия

Голям недостиг на газ, задаващ се в Австралия от догодина, излага на риск доставките на електричество в няколко щата, което най-вероятно ще доведе до поскъпване на енергията и режим на тока. За това предупреди днес местният регулатор на енергийния пазар, цитиран от ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
11:18, 09.03.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света
австралия застрашена недостиг газ електроенергия

В оценката на Австрийския оператор на енергийния пазар (AEMO) се отбелязва, че поради очаквания спад в добива на газ може да се стигне до дефицит на производството на електроенергия от газови централи, което от лято 2018-19 да засегне щатите Нов Южен Уелс, Виктория и Южна Австралия.
Производителите на газ в страната прогнозираха, че годишната продукция ще намалее с около 20 процента между 2017 и 2021 година, сочи докладът.
Прогнозният модел на АЕМО показва недостиг на доставките на електрическо между 80 гигаватчаса и 363 гигаватчаса през 2018-19 година и 2020-21 година, ако не се работи в подкрепа на допълнително производство на електроенергия от газ.
Ако не направим нищо, ще имаме дефицити на газ, ще имаме недостиг на електричество, заяви пред местната медия Ей Би Си главният оперативен директор Майк Клиъри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ФБР и ЦРУ започнаха разследване на разкритията на Уикилийкс
ФБР и ЦРУ започнаха разследване на разкритията на "Уикилийкс"
Близо 180 тона са събраните стари електроуреди в  Русе за година
Близо 180 тона са събраните стари електроуреди в Русе за година