НОВИНИ

Барселона се превръща в столица на мобилните телефони

За широката публика днес отвори врати Световния конгрес на мобилните устройства в Барселона - най-голямото изложение на сектора в света. Последните новости бяха представени на пресата ден по-рано. Тазгодишното издание преминава на фона на проблемите на Самсунг със самозапалващите се телефони и скандалът за корупция и при традиционното отсъствие на Епъл. Вакуумът запълват китайски компании.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
17:42, 27.02.2017
Чете се за: 00:45 мин.
По света

За една седмица всяка година Барселона се превръща в столица на мобилните телефони - бизнес на стойност 400 милиарда долара. Хуавей представи новият си флагман - Пи10 и Пи10 Плюс. Запазена е двойната камера на Лайка, има подобрена батерия и сензор за пръстов отпечатък.

Джо Кели - говорител: Неговият предшественик беше първото ни устройство, от което продадохме над 10 милиона бройки. Надяваме се подобреният модел да се продава също толкова успешно, ако не и по-добре.

Японската конкуренция от Сони се похвали с първия в света Четири Ка Ейч Ди Ар дисплей за телефон. Технологията "Висок динамичен обхват" позволява по-нюансирано изображение. Камерата на устройството може да снима с 960 кадъра в секунда за забавяне на реалността.

Джун Макино - специалист по продуктов маркетинг: Мнозина казват, че пазарът на смартфони вече се насища. Според мен обаче виждаме появата на още много иновации.

Тази година Нокиа предприема "завръщане в бъдещето" с възраждане на култовия модел 3310, продаден в 126 милиона бройки до спирането му преди десетина година.

Флориан Сейше - директор: Толкова много клиенти ни молеха да върнем някои от иконите като 3310, а това беше много емоционално за нас. После си казахме, нека се позабавляваме, и наистина да го направим.

Бъдещето на мобилните телекомуникации тази година в Барселона чертаят 2200 компании от цял свят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение и оставки в Пирогов заради ремонт на детските клиники
Напрежение и оставки в "Пирогов" заради ремонт на детските клиники
Великобритания налага ограничения за граждани на ЕС
Великобритания налага ограничения за граждани на ЕС