НОВИНИ

"Беглика фест" с десето юбилейно издание от 22 до 27 август

Десетото юбилейно издание на "Беглика фест" ще се проведе от 22 до 27 август в района на язовир Голям Беглик в Родопите и ще протече под мотото "Десет стъпки по пътя".

беглика фест десето юбилейно издание август
bnt avatar logo
от БНТ
14:41, 18.06.2018
Чете се за: 01:02 мин.
Още

Тази година фестивалът ще е с един ден по-дълъг от досегашните издания и през шестте дни гостите му ще могат да се насладят на многобройни концерти и представления, както и да се включат в различни програми, работилници и дискусии.

Музикалната програма на "Беглика фест" 2018 обединява както нови, така и добре познати авторски български проекти в областта на етно, джаз, пок, рок и др.

Каба сцената е традиционната беглишка платформа за представяне на живи,експериментални и раздвижващи духа и телата изпълнения. На нея ще се качат изпълнители като Kottarashky, Белослава, “Мерудия”, Бояна Желязкова, Вяра Иванова, Таралежков, Vataff, джазмените от “Метаформоза”, групите Ambient folklor, Groovin Pipers, Echoo и др.

За пръв път на "Беглика фест" хор от 20 вокалиста ще изпълнява средновековни песнопения. Както беше наложено миналата година, музиката на голямата Каба сцена ще утихва около полунощ. Музикалните емоции ще продължават в по-интимна акустична атмосфера около беглишките огньове.

За втора поредна година на "Беглика фест" ще има и официална сцена за джемсешън. Импро джем сцената отваря пространство за артисти от различните изкуства – музика, танц, поезия, фотография... В програмата й се преплитат свободни сутрешни и следобедни джем сесии с музикални уъркшопи с джембета, диджириду, експериментален танц и отделни изпълнения на музиканти и танцьори.

Освен музикалните изпълнения, на Беглика ще бъдат представени и практически лекции свързани с музиката. Темите са за лечебната сила на музиката и за ефикасността на разпространение на звука с хорни - акустична техника, която позволява усилване без “напрягане” на звука.

И тази година организаторите предвиждат пространства за различни изкуства като цирк, театър,кино, читателски клуб. Ще има обособено място за демонстрации на традиционни занаяти, кътове за духовни и езотерични занимания, форум за дискусии по актуални социални и екологични теми, пространства за спортни занимания и развлечения около язовира, детска градина за най-малките и други.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът върна на прокуратурата делото срещу Мирослав Боршош
Съдът върна на прокуратурата делото срещу Мирослав Боршош
3,6 по Рихтер край Белица
3,6 по Рихтер край Белица