НОВИНИ

Бил Мъри получи наградата за хумор "Марк Твен"

Комикът Бил Мъри получи наградата за хумор "Марк Твен" на церемония, организирана от центъра за изкуства "Кенеди". Мъри бе удостоен с приза за "влиянието върху американското общество, съизмеримо с това на писателя Марк Твен".

bnt avatar logo
от БТА
11:34, 24.10.2016
Чете се за: 00:43 мин.
Още
бил мъри получи наградата хумор марк твен

65-годишната звезда, участвала във филми като "Омагьосан ден", "Ловци на духове" и "Колежът Ръшмор" прие престижната награда с думите, че успехът му се дължи на любовта на семейството му и на талантливите хора, с които е работил повече от четири десетилетия.

"Любовта е нещото, което ни води на този свят и най-важното, с което си отиваме от него. Обичам ви, нека се опитаме да си го казваме по-често", каза Мъри в речта, с която прие приза "Марк Твен".

Актьорът беше почетен и от Дейвид Летърман, тъй като е бил първият и последен гост в 33-годишната кариера на водещия на "Късното шоу" по телевизия Си Би Ес.
Много звезди се пошегуваха за сметка на Мъри. Джими Кимел, Азиз Ансари, Сигорни Уивър и Стив Мартин "обвиниха" комика, че е сдържан, непредвидим и труднодостижим, но въпреки всичко толкова мил и обичлив.

"Мисля, че аз и ти сме толкова близки, колкото могат да бъдат двама души, като се има предвид, че единият си ти", заяви Мартин във видео, заснето за случая.

Бил Мъри е един от най-забележителните актьори, участвали в "На живо в събота вечер", както и носител на две награди "Еми" и номинация за "Оскар" за най-добър актьор за филма "Изгубени в превода".

Предишни носители на наградата "Марк Твен" са Джордж Карлин, Лили Томлин, Нийл Саймън и Еди Мърфи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици бежанци на протест пред центъра за настаняване в Харманли
Стотици бежанци на протест пред центъра за настаняване в Харманли
Даниел Митов се среща с Борис Джонсън в Лондон
Даниел Митов се среща с Борис Джонсън в Лондон