НОВИНИ

Близо 30 тежки катастрофи са станали през изминалото денонощие

През изминалото денонощие на пътя са станали близо 30 тежки катастрофи. Само вчера са загинали 4-ма души, а ранените са над 40. Знаете заради обилните валежи в цялата страна вчера на пътя станаха поредица от инциденти, а големи пътни артерии бяха блокирани.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:19, 17.07.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Обстановката днес по магистрала "Тракия" е значително по-спокойна от вчера. От АПИ зоявиха, че основните пътни артерии в страната са проходими, няма големи задръствания или тапи.

Шофьорите трябва да бъдат внимателни в района на прохода "Петрохан", защото там видимостта е доста ограничена заради гъста мъгла. Друг проблемен участък е районът около граничен пункт "Капитан Андреево". На пункта от българска страна колоната надхвърля 5 км. Причината е бавната обработка на документите.

Председателят на Асоциацията на пострадалите от катастрофи Владимир Тодоров коментира в ефира на БНТ, че тази година със сигурност ще се повтори ситуацията с много жертви на пътя. Юли, август и септември са най-кървавите месеци, заяви Тодоров, като определи случващото се като "война".

По думите му промяната на законите няма да намали жертвите.

Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите от катастрофи: Истината е, че пътна полиция за съжаление не разполага с необходимия ресурс, не се инвестира в камери, не може от София до Бургас да има на 3-4 места камери, трябва да има поне на 40-50 места камери. Правят се усилия да се подобри техническата обезпеченост, но в край на сметка това не е достатъчно. Освен това инфраструктурата не благоприятства. И най-важното е - невъзможността да бъдат санкционирани навременно водачите.

Асоциацията на пострадалите от катастрофи подготвя пореден протест в сряда, който цели да бъде прекратена войната по пътищата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба на картини с Левски в градинката на Кристал
Изложба на картини с Левски в градинката на Кристал
Край Варна продължава военноморското учение “Бриз 2017”
Край Варна продължава военноморското учение “Бриз 2017”