БНТ дава начало на специалната програма за Световното първенство по футбол 2018

Утре в 16:30 часа започва специалното предаване на БНТ, посветено на Световното първенство по футбол Русия 2018.

от БНТ
16:44, 13.06.2018
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Утре в 16:30 часа започва специалното предаване на БНТ, посветено на Световното първенство по футбол Русия 2018. Час преди официалното откриване спортният екип на обществената телевизия ще представи последните приготовления на домакините за успешното провеждане на футболния шампионат на планетата, а с преки включвания от Москва всички подробности около откриването на първенството ще следи специалният пратеник на БНТ Георги Славчев. Водещ на коментарното предаване „Трето полувреме“ е Ивайло Ангелов.

;

В следващите дни мачовете от първенството на планетата ще коментират за БНТ утвърдени анализатори като Ангел Славков, Велислав Вуцов, Владимир Манчев, Христо Янев, Станислав Ангелов.

Коментарното студио, официалното откриване на първенството както и футболната среща между отборите на Русия и Саудитска Арабия ще бъдат предавани пряко по БНТ1 и БНТ HD, а от 20:00 часа предаването „Трето полувреме“ ще продължи по БНТ HD с отзиви от първия мач на шампионата и коментар на най-интересните моменти.

В 17:30 започва официалната церемония по откриване на първенството. По предварителна информация в шоуто ще участват музикалната звезда Роби Уилямс, руската оперна дива Аида Гарифулина и футболния виртуоз Роналдо.

Всички 64 срещи от програмата на Световното първенство по футбол 2018 ще бъдат излъчени от БНТ:

;

Негови събеседници в първото турнирно издание ще бъдат футболистите Георги Пеев, който през 2007 бе състезател на футболния клуб „Амкар“ (Перм) и Михаил Александров, който в момента е играч на осмия отбор в руската Премиер лига – „Арсенал“ (Тула). Новите правила, които ще бъдат прилагани за първи път по време на започващия утре Мондиал, фаворитите и потенциалните изненади за зрителите ще коментира футболният специалист Велизар Димитров.

;

14 юни

08:30

„Денят започва с футбол“
коментарно студио

12:30

„Световното накратко“
обзорно предаване

16:30

„Трето полувреме“
коментарно студио

17:30

Официално откриване
на Световното първенство по футбол
Русия 2018

18:00

Футболна среща
Русия - Саудитска Арабия

20:00

„Трето полувреме“
коментарно студиоСвали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Футболният оракул Ахил
ДРУГИТЕ новини: Футболният оракул Ахил
Австрия планира изграждането на центрове за настаняване на мигранти извън ЕС
Австрия планира изграждането на центрове за настаняване на мигранти извън ЕС