НОВИНИ

БНТ сключи споразумение с обществената телевизия на Косово

Генералният директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров и Генералният директор на Радио-телевизията на Косово (РТК) Ментор Шаля подписаха споразумение за сътрудничество. Двата обществени телевизионни оператора ще обменят програми в областта на културата, образованието, науката, спорта, развлекателните предавания, както и актуална информация за събитията във всяка от държавите.

бнт сключи споразумение обществената телевизия косово
bnt avatar logo
от БНТ
17:59, 31.10.2017
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Споразумението предвижда също обмяна на опит и специалисти, организиране на съвместни събития, семинари и обучения, разпространение на добри практики в областта на комуникацията и други и форми на сътрудничество от взаимен интерес.

Радио-телевизия Косово е обществена телевизионна и радиокомпания, която управлява четири телевизионни канала и две радиостанции и излъчва своите програми на 5 езика.

На официалното подписване на споразумението за партньорство присъстваха извънредния и пълномощен посланик на Република Косово в нашата страна Н.Пр. г-н Шпенд Калаба, Мимоза Хасани-Плана - член на Управителния съвет на РТК и директора на международна дейност на Радио-телевизия Косово Елвана Прекази.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напусна ни Георги Райчевски
Напусна ни Георги Райчевски
200 загинали в срутен тунел на севернокорейския ядрен полигон
200 загинали в срутен тунел на севернокорейския ядрен полигон