Борисов: До края на годината ще бъде готов изцяло и обходният път на Габрово

„Поне 10 завода в Габрово и Севлиево решиха да направят нови инвестиции, когато им обещах магистрала „Хемус" догодина да стигне до Плевен и Ловеч". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на официалното откриване на модернизирания завод за санитарна арматура „Идеал Стандарт – Видима" в Севлиево.

от БНТ
12:38, 19.11.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
борисов края годината готов изцяло обходният път габрово

Премиерът Борисов посочи, че активно продължава работата по строителството на пътен възел „Боаза" по магистралата, а до края на годината ще бъде готов изцяло и обходният път на Габрово.

„Така че от Севлиево да може да ходите до „Тракия", „Марица". Имате ли и магистрала „Хемус", ще видите каква голяма разлика ще има в начина ви на живот", изтъкна още министър-председателят.

Пред служителите и ръководството на компанията премиерът Борисов подчерта, че благодарение на тяхната работа, Брутният вътрешен продукт на страната се повишава.

„Благодарение на индустрията, икономиката, ние имаме тази възможност. Ако не се работеше така добре, ако не се вдигаше БВП, това не можеше да го направим", допълни още министър-председателят.

През последните 3 години компанията „Идеал Стандарт – Видима" в Севлиево е инвестирала в модернизация над 62 милиона лева., а за цялото си съществуване от 1992 г. – над 300 милиона лева. Обновяването на завода ще доведе до увеличаване на капацитета на 6,5 млн. бр. продукти. В компанията работят 3200 души, а иновативните продукти се изнасят в над 100 държави.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
АПИ призовава: Шофьорите да подготвят автомобилите си, очаква се застудяване
АПИ призовава: Шофьорите да подготвят автомобилите си, очаква се застудяване
Заловиха престъпна група за производство на фалшиви документи и пари
Заловиха престъпна група за производство на фалшиви документи и пари