НОВИНИ

Бойко Борисов обяви, че дебат няма да има, понеже графикът му до вота е запълнен

Бойко Борисов обяви, че няма да проведе лидерски предизборен дебат с Корнелия Нинова. Пред "Нова телевизия" той уточни, че графикът му до вота на 26 март е запълнен и няма намерение да го променя и подчерта, че специално се е освободил от ангажиментите си, за да вземе участие в предвидения за вчера дебат.

Бойко Борисов обяви, че дебат няма да има, понеже графикът му до вота е запълнен
bnt avatar logo
от БНТ
14:01, 02.03.2017
Чете се за: 00:41 мин.
Избори 2017
"Угодих им на всички капризи, а тя ме разиграва. Договорихме се с трите основни телевизии да има два модула за дебата, като в единия ще сме само аз и Корнелия Нинова, но тя явно не иска да покаже кои хора ще посочи като министри, ако спечели изборите. Искам да видя кой е този финансов министър, който ще успее да убеди банките да дават безлихвени заеми, както тя обещава", заяви Борисов.

Той добави, че повече не иска да чува за капризите на БСП, но уточни, че дебат между експертите на двете партии все пак е възможен. Лидерът на ГЕРБ посочи и с кои свои министри е щял да участва в дискусията с левицата – Томислав Дончев, Лиляна Павлова, Екатерина Захариева и Владислав Горанов.

Борисов уточни, че няма да се опитва да съставя правителство, ако остане втора политическа сила на изборите. Причината – председателят на партията победител трябва да стане премиер и да носи отговорност за действията си.

Борисов подчерта, че продължава да настоява да няма военна флотилия в Черно море. Заради този казус е имало и преосмисляне на отношенията с Русия, като обясни, че това касаело газовите проекти. Той добави, че има залежи на нефт около Силистар, от които България трябва да се възползва, а не да мисли за военни учения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 7 март започва кампанията Великден за всеки
На 7 март започва кампанията "Великден за всеки"
Огнян Герджиков: Българският еврокомисар ще бъде жена
Огнян Герджиков: Българският еврокомисар ще бъде жена