НОВИНИ

Корнелия ​Нинова започва задочен дебат с Бойко Борисов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че започва задочен дебат с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов - от всяка точка на България, в която се намира, ще му задава по един въпрос. Първият е за отмяната на санкциите срещу Русия.

bnt avatar logo
от БТА
14:23, 02.03.2017
Чете се за: 00:41 мин.
Избори 2017
корнелия ​нинова започва задочен дебат бойко борисов

Нинова отрече твърденията на Борисов, че го разиграва за дебата. Принципна съм от началото до края - или лидерски дебат, или друг - не, заяви тя. Готова съм на дебат, ако той реши, когато където иска, но дебатът да е лидерски, принципен и за визията за България, посочи още председателят на БСП.

Попитана дали все пак ще има дебат между нея и Борисов до края на предизборната кампания, Нинова каза, че ще го провежда задочно оттук нататък. От всяка точка на България, в която се намирам от утре, започвам да му задавам по един въпрос, изказвам моята теза и чакам неговия отговор, заяви тя.

"Ако БСП спечели изборите, ако бъда министър-председател, отивам в Брюксел и заявявам: "Г-да, следващият път, когато подложите на гласуване санкциите срещу Русия, България ще наложи вето". Чакам Ви, г-н Борисов, да изложите вашата теза по този въпрос", заяви Корнелия Нинова, попитана какъв ще бъде първият въпрос към опонента ѝ.

Лидерът на БСП коментира темата след среща с ръководството на Камарата на строителите в България. По време на разговорите е обсъден въпросът за държавното финансиране в сектора, програмата за саниране, както и свалянето на санкциите срещу Русия и участието на български строителни фирми на руския пазар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Новите учебници за 2-ри и 6-ти клас ще бъдат готови за новата учебна година​
​Новите учебници за 2-ри и 6-ти клас ще бъдат готови за новата учебна година​
На 7 март започва кампанията Великден за всеки
На 7 март започва кампанията "Великден за всеки"