НОВИНИ

БСП внася законопроект за избора на бордове на държавни и общински предприятия

Парламентарната група на „БСП за България“ още тази седмица ще внесе законопроект, с който да се регламентира изборът на управляващите органи на държавните и общински предприятия, съобщиха от левицата на фона на скандалите за шуробаджанащина.

bnt avatar logo
от БТА
15:49, 10.10.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
бсп внася законопроект избора бордове държавни общински предприятия

Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев припомни, че са предложили законопроекта в предишния парламент и тогава е бил отхвърлен. Той изрази надежда този път да бъде приет, защото ще регламентира начина, по който ще бъдат избирани членовете на управляващите органи на държавните и общински предприятия. Стойнев подчерта, че законопроектът обхваща и общинските предприятия, където, по думите му, става най-голямата корупция, която захранва местния елит на ГЕРБ.

Той отбеляза, че постовете в бордовете на държавните и общинските предприятия трябва да се заемат от професионалисти след конкурс и да бъдат сменяни, само ако не изпълняват бизнес плана, залегнал при тяхното назначение, а не при смяната на съответния министър. „Спирайки шуробаджанащината и корупцията, можем да дадем тласък на българската икономика“, коментира Стойнев.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стачка на държавните служители във Франция засегна училища, болници и полети
Стачка на държавните служители във Франция засегна училища, болници и полети
Какво може да последва, ако Пучдемон обяви независимост?
Какво може да последва, ако Пучдемон обяви независимост?