НОВИНИ

"Часът на Земята" пред Народния театър с китара, свещи, огън и танци

За час днес - от 20.30 до 21.30 часа, представителни сгради и културни паметници ще потънат в мрак като част от еконициативата "Часът на Земята", организирана от международната природозащитна организация WWF. Тя се реализира в цял свят, като изключването на осветлението е апел за спешни действия срещу промените в климата.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:34, 19.03.2016
Чете се за: 00:46 мин.
По света
часът земята народния театър китара свещи огън танци

Екоинициативата се организира за десета поредна година и към нея се присъединяват рекорден брой държави - 178. Над 90 общини у нас се включват в проявата и ще прекъснат осветлението на значими обекти в централната част на населените места. В много градове хората организират различни природозащитни инициативи - светлинни шествия, конкурси, изложби.

От WWF приканват всеки да се присъедини към апела за климата през социалните мрежи. Моментът е важен, защото ред правителствени ръководители показват, че вече са склонни да правят компромис и отстъпки спрямо договорените цели на споразумението от Париж, отбелязват от екоорганизацията.

Българските потребители могат да използват хаштаг #ЧасътНаЗемята, за да достигне посланието им до повече хора.

Традиционно представителни сгради и световни културни паметници като Айфеловата кула, Тадж Махал и операта в Сидни ще бъдат изгасени символично за един час.

"Часът на Земята" се подкрепя също и от българските институции - фасадното осветление на Народното събрание, Президентството, храм-паметника "Александър Невски" и на много други учреждения и бизнес сгради ще бъде притъмнено, посочват от WWF.

В София WWF кани на традиционна среща пред Народния театър "Иван Вазов". "Всеки е добре дошъл с челник, свещ, китара или друг музикален инструмент, за да направим заедно момента по-пъстър, интересен и забавен.

Могат да дойдат и артисти, които да представят арт-инсталации с огън и танц", посочват от екоорганизацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горските стражари – с ново облекло
Горските стражари – с ново облекло
Събират чудотворни икони и мощи
Събират чудотворни икони и мощи