НОВИНИ

Депутатите от ЕП върнаха пакет "Мобилност" за преработка в транспортна комисия

Депутатите от Европейския парламент в Страсбург върнаха пакета "Мобилност" за преработка в транспортна комисия. Така те на практика отхвърлиха предложенията за по-големи и комфортни почивки на международните шофьори на камиони. България е една от страните, които се обявиха остро срещу прилаганите поправки. Отпадна и идеята за ограничаването на времето за преминаване през различните държави.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
14:31, 04.07.2018 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Веднага след гласуването българските депутати от различните парламентарни групи коментираха постигнатото като успех на обща българска кауза.


Андрей Новаков, ЕНП: Докато няма финално решение на този парламент, както каза г-н Курумбашев не е ясно колко време ще отнеме това, се прилага настоящата правна рамка и нашите шофьори няма от какво да се притесняват, така че нищо на практика от този пакет няма да се прилага докато не се вземе финално решение, а това не се очаква да се случи скоро.
;
Ангел Джамбазки, ЕКР: Това означава, че процедурата започва отново, представете си, че е имало трето четене в нашето народно събрание, и трите доклада са отхвърлени, това е изтрито и текстовете се връщат в европейския парламент, в ресорната комисия, където започват обратно дебатите по тези теми.

Петър Курумбашев, ПЕС: Всъщност ни предстои да обсъдим тези неща отново в транспортна комисия, и примерно аз не съм много ентусиазиран, че това може да се случи в рамките на този парламент, така че днес и трите доклада бяха върнати за обсъждане в транспортна комисия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена загина при тежка катастрофа край Пловдив
Жена загина при тежка катастрофа край Пловдив
Иван Гешев е новият заместник на главния прокурор
Иван Гешев е новият заместник на главния прокурор