НОВИНИ

Десетки изпратиха Стефан Орманджиев в последния му път

Десетки си казаха последно сбогом с един от най-известните футболни съдии и ръководители у нас Стефан Орманджиев. Именитият футболен деятел почина на 4 януари на 63-годишна възраст, след като загуби дългата борба с коварна болест.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:57, 09.01.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
десетки изпратиха стефан орманджиев последния път

Днес десетки роднини, близки приятели и колеги изпратиха Орманджиев в столичния храм „Св. Вмчк. Георги Победоносец“. Сред присъстващите бяха президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, бившите топ рефери Антон Генов и Атанас Узунов, както и много от младите съдии на България. Сред дошлите да си вземат последно сбогом с Орманджиев бяха и изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков, както и бившият играч и треньор на Левски Емил Велев.


;

Стефан Орманджиев е роден на 29 март 1953 г. Син е на един от легендарните треньори на ЦСКА - Стоян Орманджиев, под чието ръководство "червените" печелят две титли на България и достигат до полуфинал в турнира за Купата на европейските шампиони през 1967 г. Стефан Орманджиев започва своята футболна кариера в юношеския отбор на ЦСКА, а след това играе за отборите на Граничар (Свиленград) и Банкя.

През 1983 г. става футболен съдия, а от 1993 до 1998 година е и международен рефер. Ръководи 107 мача в родната "А" група и 32 международни срещи. От 1999 г. е делегат и наблюдател на УЕФА и ФИФА.

В периода 1998-2001 г. и 2005-2014 г. заема поста на вицепрезидент на Българския футболен съюз. Дълги години бе и председател на Асоциацията на футболните съдии в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар горя в жилищна сграда в центъра на София
Пожар горя в жилищна сграда в центъра на София
Шофьор, причинил смъртта на дете в Ловеч, получи условна присъда
Шофьор, причинил смъртта на дете в Ловеч, получи условна присъда