НОВИНИ

До 10 000 лв за работодател при назначаване на служител с трайни увреждания

Работодателите могат да получат до 10 000 лв., за да приспособят работно място за човек с трайни увреждания в трудоспособна възраст. Същата сума може да бъде отпусната и за оборудване на всяко ново работно място съобразно заболяването на работника, съобщиха от министерството на труда и социалната политика.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:56, 06.06.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
000 работодател назначаване служител трайни увреждания

Тези стимули са заложени в Националната програма за заетост на хората с увреждания, която беше одобрена днес от Националния съвет за хората с увреждания. С до 10 000 лв. ще се финансират и проекти за осигуряване на достъп до съществуващи или разкривани нови работни места за хора с трайни увреждания в трудоспособна възраст.

Кандидатите ще подават предложенията си до Агенцията за хора с увреждания. Получилите финансиране трябва да запазят заетостта на наетите хора за не по-малко от 36 месеца след сключването на договор за предоставяне на средствата.

По програмата ще се отпуска и ресурс за квалификация и преквалификация, както и за обучение за професионално и служебно развитие на хора с увреждания. За тази цел работодателите ще могат да получат до 200 лв. за един работник.

На днешното си заседание Националният съвет за хората с увреждания одобри и Правилник за дейността и организацията на работа на Националния съвет за хората с увреждания, както и проект на Наредба за реда за осъществяване на контрол върху изразходването на средствата от възстановени осигурителни вноски на работодатели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михаил Горбачов е в болница
Михаил Горбачов е в болница
Юнкер не изключва вариант жена да оглави Еврокомисията
Юнкер не изключва вариант жена да оглави Еврокомисията