НОВИНИ

До края на лятото НАП ще започне нова лотария с касови бележки

При плащане за покупка на стока или услуга с банкова карта също се издава касова бележка, напомнят от Националната агенция за приходите /НАП/.

bnt avatar logo
от БТА
12:53, 26.06.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
края лятото нап нова лотария касови бележки

Фискалният бон е задължителен при плащане в брой, с дебитна или кредитна карта, ваучер, чек или с други заместващи парите платежни средства. Касова бележка не се издава само, ако за услугата или стоката се плаща по банков път.
С касовите бележки хората гарантират потребителските си права и осъществяват граждански контрол върху търговците. Фискалните бонове могат да послужат също и за участие в Лотарията на НАП с касови бележки. Втората лотария с касови бележки ще започне до два месеца, съобщават от НАП. В новото издание се предвижда месечните и годишната награда да бъдат парични, а седмичните да бъдат със значително по-висока стойност. Голямата награда в лотарията през тази година ще е 50 000 лв. в брой, допълват от приходното ведомство.
Данните на НАП след края на първата част на играта показват ръст на приходите от преки и косвени данъци и подобрена информираност на обществото. В лотарията бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отцепиха Централната гара в Пловдив заради съмнителен багаж
Отцепиха Централната гара в Пловдив заради съмнителен багаж
Тереза Мей сключи коалиционно споразумение с Юнионистите
Тереза Мей сключи коалиционно споразумение с Юнионистите