НОВИНИ

Доналд Тръмп обмисля нова забрана за достъп до САЩ

Американският президент Доналд Тръмп няма никакво намерение да се откаже от забраната за достъп на граждани на няколко държави в Съединените щати. На борда на Еър Форс едно, той коментира пред журналисти, че указът е важен за националната сигурност и в случай, че съдебните забрани продължат, той ще потърси друг начин да изпълни намерението си, включително да да подпише нов указ.

доналд тръмп обмисля нова забрана достъп сащ
bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 11.02.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Апелативния съд в Сан Франциско потвърди решението на федерален съдия от Сиатъл, с което беше преустановено действието на президентския указ за имиграцията. Доналд Тръмп обаче изрази увереност, че ще спечели тази съдебна битка. Пред група репортери на борда на президентския самолет, той заяви, че не се е отказал от намерението си да замрази приема на бежанци, както и да не допусне издаването на визи на гражданите на някои мюсюлмански страни.

Доналд Тръмп, президент на САЩ
Ще спечелим тази битка. За съжаление, това отнема много време, но въпреки това, ние ще победим. Имаме много варианти, включително просто да издадем чисто нов указ още в понеделник. Но аз обичам да ви държа в напрежение, да ви изненадвам. Трябва да действаме бързо, от съображения за сигурност, така че може и наистина да има нов указ.

Не е известно какъв точно би бил текста на новия указ, но не се очаква той да бъде много по-различен от досегашния. Още в първата седмица на мандата си, Доналд Тръмп изпълни някои от най-провокативните си предизборни обещания, включително и забраната за достъп на мюсюлмани от 7 държави. Решението предизвика хаос по летищата из цялата страна и вълна от протести.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рокери излязоха на протест в Русе
Рокери излязоха на протест в Русе
Юристи в Пловдив съветват да се търсят обезщетения при инциденти с висулки
Юристи в Пловдив съветват да се търсят обезщетения при инциденти с висулки