НОВИНИ

​Доналд Тръмп: В момента има "рядка възможност" за мир в Близкия изток

Доналд Тръмп е на посещение в Израел. Според американския президент, в момента има "рядка възможност" за мир в Близкия изток.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:31, 22.05.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Тръмп пристигна със съпругата си Мелания от Саудитска Арабия. На летището в Тел Авив, президентската двойка беше посрещната от премиера и държавния глава на Израел, Бенямин Нетаняху и Реувен Ривлин. Срещата между двамата президенти се състоя в Ерусалим.

Засега Белият дом дава смесени сигнали по въпроса за статута на града, който еврейската държава смята за своя столица, докато палестинците искат източната му част. Тръмп предпочита двете страни сами да стигнат до цялостно мирно споразумение в директни разговори. Тази вечер Тръмп разговаря с премиера Нетаняху.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: "Пред нас има рядка възможност да постигнем сигурност,стабилност и мир в този регион. Да победим тероризма и да създадем бъдеще, изпълнено с хармония и просперитет.Можем да го постигнем, само ако работим заедно, друг начин няма. Ние обичаме Израел, народът на Съединените щати е с вас".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мегапроцес срещу метежниците в Турция
Мегапроцес срещу метежниците в Турция
Преговорите по развода между Брюксел и Лондон вероятно ще започнат на 19 юни
Преговорите по развода между Брюксел и Лондон вероятно ще започнат на 19 юни