НОВИНИ

Джеф Безос обвини издателите на американско списание в опит за изнудване

Джеф Безос, основателят на гиганта „Амазон“, обвини компанията, която издава списанието "Нешънъл Инкуайърър", че го е заплашила с пускането на негови интимни снимки, освен ако не обяви публично, че материалите за него в таблоида не са политически мотивирани.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
18:22, 08.02.2019
Чете се за: 00:45 мин.
По света

"Ако аз в моята позиция не мога да се противопоставя на този род изнудване, как ще могат да го направят обикновените хора?" - с тези думи Джеф Безос обявява в своя блог решението си да разкрие истината, вместо - по думите му - да капитулира пред шантажа. В поста подробно е описана цялата история, започнала преди месец. Тогава Безос и съпругата му Макензи обявиха, че слагат край на 25 годишния си брак. Часове по-късно" Нешънъл инкуайърър" публикува статия за извънбрачна афера на Безос с негови лични съобщения. Основателят на „Амазон“ започва незабавно разследване на изтичането на информация. И резултатите от него, показват, че има "сериозни опасения", че атаката е "политически мотивирана".


;

Това кара компанията-издател да действа.

Чрез адвокат тя заплашва Безос, че ще бъдат публикувани негови интимни снимки с телевизионната водеща Лорън Санчес, с която имал връзка, ако не спре разследване за това как са се сдобили с чувствителанта информация. В поста си Безос споменава, че шефът на компанията, издаваща "Нешънъл инкуайърър" е близък приятел на президента Доналд Тръмп.

И продължава, като собственик на „Вашингтон пост“, изданието е сред критиците на американския държавен глава, явно съм си създал могъщи врагове, сред които и президентът, пише Безос. Що се отнася до репутацията му - той е категоричен, че не иска негови интимни снимки да бъдат общо достояние, но би предпочел да не участва в съмнителните практики на "Нешънъл инкуайърър".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още от деня: Патриоти и роми в спор за новата концепция на Каракачанов
"Още от деня": Патриоти и роми в спор за новата концепция на Каракачанов
Дипломатическият скандал между Франция и Италия засега остава без решение
Дипломатическият скандал между Франция и Италия засега остава без решение