НОВИНИ

Една холивудска звезда на 50

Австралийската актриса Никол Кидман, която навърши 50 години, нямала с кого да отпразнува получаването на наградата „Оскар” за главна женска роля в „Часовете” през 2003 година, след като през 2001 се разделила с актьора Том Круз и имала усещането, че всичко ѝ е отнето.

bnt avatar logo
от БГНЕС
08:35, 21.06.2017
Чете се за: 01:58 мин.
Още
Една холивудска звезда на 50

Тогава тя дълго разсъждавала над това, че все още няма свой живот и се чудела какво не ѝ е наред.

Кидман има две деца – 24-годишната Изабела, и 22-годишният Том, а близкият ѝ човек сега е съпругът ѝ Кийт Ърбан.

На 50 Кидман се чувства напълно щастлива и признава, че ѝ се струва, че още е на 21.

Запитана от британския в. „Дейли телеграф” как се чувства на половин век, Кидман отговаря, че възприема това като вид постижение. Но все още се опитва да се държи като момиче на 21.

Русата хубавица чества рождения си ден със семейството си и с това на сестра си.

Никол има своя компания – Blossom Films, но още не е режисирала филм, нещо което не изключва да направи в бъдеще.

Въпреки че навършва 50, актрисата изтъква, че работи повече от всякога. Тя снима и за големия екран, и за телевизията и е доволна, че кариерата ѝ обхваща различни форми на изява.

;

Ето 10 интересни факта за холивудската звезда Никол Кидман:

1. Никол Кидман има две поданства – американско и австралийско. Тя е родена в Хонолулу, започва да се снима в Австралия на 15-годишна възраст. На 22 години е поканена в Холивуд. Кидман е участвала в няколко десетки ленти, получила е множество награди, сред които „Оскар“, три „Златни глобуса“, награда в Кан.

2. Никол Кидман е истинска кралица, или поне принцеса. През 2014 г. тя се снима във филма „Принцесата на Монако“, където изигра прочутата актриса Грейс Кели, която захвърля кариерата си, за да се омъжи за принца на Монако Рение Трети. Истинските потомци на княза и Грейс бойкотираха премиерата на Канския фестивал: те смятат, че лентата изопачава реалната история. Кинокритиката също не прие добре филма.

3. „С широко отворени очи“ стана последният филм на прочутия Стенли Кубрик. Той излезе на екран през 1999 г., няколко месеца след неговата кончина. Мнозина го определят като последния шедьовър на майстора. Никол Кидман изигра централната женска роля и си партнираше с тогавашния си съпруг Том Круз. Филмът е пропит, а според някои критици, дори пренаситен с еротика.

4. С Том Круз Никол Кидман изкара 10 години. Кризата в техните отношения се изостри, колкото и странно да е това, по време на снимките на „С широко отворени очи“. През февруари 2001 г. те се разведоха. Двойката нямаше собствени деца, но бяха осиновили – син и дъщеря.

5. През 2006 г. след няколко краткотрайни връзки, Кидман се омъжи за австралийския кънтри певец Кийт Ърбън. От този брак Никол има две деца, като второто, дъщеричка, бе износено от сурогатна майка.

6. В психологическата драма „Прераждане“ Никол Кидман изигра млада жена, загубила своя съпруг и след 10 години отново възнамеряваща да се омъжи. Но в деня на сватбата при нея идва 10-годишно момче, което ѝ казва, че е нейният прероден починал съпруг. За ролята на Анна актрисата бе номинирана за „Златен глобус“.

7. В лентата „Падингтън“ Никол не се уплаши и влезе в необичайно за нея амплоа – ролята на злодейката. Тя се е съгласила да изиграе отрицателната героиня заради своите деца. Те били във възторг от изпълнението ѝ.

8. В драмата „Часовете“ /2002/ Никол се превъплъти в образа на британската писателка Вирджиния Улф, която работи над нов роман и мисли за самоубийство. За да получи ролята, Никол се е научила да пише с дясната ръка, в реалния живот тя е левичарка. За ролята си актрисата получи „Оскар“.

9. Навсякъде, където се появява звездата, тя е заобиколена от фотографи и репортери. И, естествено, от почитатели.

10. През май 2017 г. почти на юбилейния Кански кинофестивал, точно месец преди своя собствен юбилей, Никол Кидман представи четири нови проекта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екатерина Захариева: Посещението на Зоран Заев беше историческо
Екатерина Захариева: Посещението на Зоран Заев беше историческо
Тереза Мей обещава гладко и организирано излизане от ЕС
Тереза Мей обещава "гладко и организирано" излизане от ЕС