НОВИНИ

Експеримент в „Столипиново”

Социален експеримент: двама режисьори ще живеят една година в апартамент в сърцето на пловдивския квартал „Столипиново”. Те ще снимат живота там с помощта на местни младежи. Как изглежда квартала вън от обичайните клишета и предразсъдъци - експериментът може да се следи ежедневно в блога на двамата ентусиасти.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
19:00, 01.02.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Росен Чепилски работи в пловдивския драматичен театър, а Борис Бъндев е блогър. Идеята на проекта е клиповете да се превърнат във филм, но да бъде заснет изцяло от местни младежи.

"Ние идваме тука само като гости, но не и хора, които са преживяли самата махала. Т.е. в един такъв момент се осъзнаваме, че тези момчета, които ние искаме да обучим, те са много по-добри режисьори от нас", каза Борис Бъндев.

Готови да разбият мита, че „Столипиново” е най-лошата дестинация в света, тиражиран преди две години от британски сайт, сега Росен и Борис вече пият кафето си по съседски и съобразяват кога е пазарен ден.

"Тези момчета живеят тук, идват при мене, кафета, лимонадка. Нека да направят тези снимки, нека да се види този квартал", сподели Христо.

А кварталът ще се види точно след 365 дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиана Раева получила официална покана за вицепрезидент
Илиана Раева получила официална покана за вицепрезидент
Празник на виното в село Крислово
Празник на виното в село Крислово