НОВИНИ

Експерти: С 2017 г. трябва да дойде промяната

От началото на 2017 година идва нов период на промяна в социалната политика у нас. Това коментираха в студиото на "Денят започва" финансовият експерт Мика Зайкова и бившият социален министър Иван Нейков. Те добавиха, че за 2016 г. са останали много недовършени неща. Затова следващото правителство ще бъде изправено пред три големи предизвикателства.

bnt avatar logo
от БНТ
11:38, 27.12.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Иван Нейков - бивш социален министър и директор на Балкански институт за социална политика: "Едното голямо предизвикателство е сериозна промяна в трудовата законодателност, то изостана изключително много. Втората голяма промяна е политика по доходите, която да е обвързана с капацитета, с квалификацията на хората. И трето това е, че българският пазар на труда в следващите поне 30 г. ще работи с възрастни работници. Това означава съвършено нов подход и по отношение на квалификация и по отношение на условия на труд.2017 не може да бъде обърнато всичко това".
Мика Зайкова - финансов експерт: "Идва период, в който трябва да помислим за нова посока в целия социален модел в неговата пълнота. Не само пенсии, не само заплати, а и отношение към хора. Никой не иска да каже, че в тази страна 50% има сива икономика. Официално е 30%, но реално е 50% и че едни 45 млрд., това е половината на БВП минават покрай данъчната и осигурителната система".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промени в движението в София заради Новогодишния концерт
Промени в движението в София заради Новогодишния концерт
Цената на топлата вода и парното остава същата и догодина
Цената на топлата вода и парното остава същата и догодина