НОВИНИ

Еманюел ​Макрон осъди виновниците за снощните безредици в Париж​

Френският президент Еманюел Макрон, който тези дни е на посещение в Австралия, осъди участниците в безредиците, помрачили първомайската демонстрация вчера в Париж, предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
09:47, 02.05.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света
еманюел ​макрон осъди виновниците снощните безредици париж​

"Първи май е празник на трудещите се, а не на подбудителите на безредици", заяви Макрон на състоялата се днес в Сидни съвместна пресконференция с австралийския премиер Малкълм Търнбул. "Категорично осъждам това , което се случи, но повече няма да коментирам от уважение към приемащата ме Австралия, където съм тези дни", добави френският президент.

Началникът на полицията на френската столица Мишел Делпеш съобщи снощи, пазителите на реда са задържали около 40 участници в безредиците в 13 район на Париж, когато към колоната на мирните митингуващи се присъединява група от 1200 души, облечени в черно и с маски на лицата. Протестиращите атакуват ресторант от веригата "Макдоналдс", започват на чупят прозорците на кафенета, да подпалват кофи за боклук и коли по пътя си. Те също разбиват сервиз на "Рено" и автошкола, хвърляйки към сградата "коктейли Молотов". Полицията отвръща с водни оръдия и сълзотворен газ.

По предварителни данни на полицейската префектура, близо 200 анархисти са били разпитани от полицията след като са били обкръжени от силите на реда, които и преди са предупреждавали за риска за присъединяване към манифестацията на "екстремистки групи", желаещи да направят от този ден "една голяма революционна среща", отбелязва АФП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шведският диджей Авичи вероятно се е самоубил
Шведският диджей Авичи вероятно се е самоубил
​В Пирогов спасиха 7-годишно момче със счупен череп след падане от колело
​В "Пирогов" спасиха 7-годишно момче със счупен череп след падане от колело